Oppo demonstrează o cameră foto retractabilă, care ne poate scăpa de „camera bump”. VIDEO

08.12.2021

Odată cu performanța ridicată a camerelor de pe smartphone-uri au crescut și dimensiunile acestora. Pentru o optică cât mai bună și fotografii cât mai clare, producătorii de smartphone-uri integrează acum camere care se ridică mai mulți milimetri față de capacul de pe spate, iar Oppo pare să caute o soluție la această problemă. Această soluție este de fapt una din trecut, pe care am văzut-o inițial pe camerele foto compacte: un obiectiv retractabil, care poate să iasă mai puțin în relief.

Noua tehnologie foto Oppo ar putea avea și alte avantaje în afară de design

Un clip video scurt, publicat de Oppo pe contul său de Twitter, demonstrează un prototip al acestei tehnologii. Camerele retractabile au fost folosite în trecut pe smartphone-uri pentru a ascunde camera frontală, însă soluția Oppo sugerează că acum, această tehnologie va fi folosită la fel ca pe o cameră foto compactă, doar atunci când vrei să realizezi o fotografie.

Se pare că nu tot sistemul de camere este „motorizat”, ci doar senzorul principal. Astfel, complexitatea sistemului scade și apar mai puține elemente care ar putea să cedeze. De altfel, Oppo demonstrează câteva lucruri interesante ale sistemului său de cameră retractabilă. În primul rând, acesta este rezistent la apă, sau cel puțin la stropi de apă, în timp ce telefonul poate retracta automat obiectivul atunci când simte că telefonul este în cădere.

Un alt lucru pe care un astfel de obiectiv l-ar putea oferi este o distanță focală variabilă pe o singură cameră, permițând astfel zoom optic la calitate înaltă, direct pe senzorul principal. Se evită astfel o diferență evidentă de calitate între camera principală și cea cu zoom, așa cum se întâmplă în prezent.

Nu este clar însă dacă Oppo prezintă această tehnologie drept una pentru viitorul mediu sau îndepărtat, sau dacă este un teaser pentru următorul său flagship, Oppo Find X4 Pro, care ar putea fi lansat la începutul anului viitor.

sursa: Android Authority

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult