Twitter, redenumit oficial în X. Logo-ul vechi, dezasamblat de pe sediul companiei (VIDEO)

25.07.2023

Elon Musk a vorbit încă de dinainte să cumpere Twitter că își dorește să creeze X, o aplicație de mobil care să includă „totul”. Aceasta ar fi o rețea de socializare, dar și o platformă multifuncțională, care să permită plăți, publicarea de articole jurnalistice, magazine online și cam orice ai avea nevoie în „viața digitală”, la fel ca WeChat din China. X este acum cu un pas mai aproape de realitate, întrucât Twitter, platforma pe care a cumpărat-o anul trecut cu peste 40 de miliarde de dolari, a fost redenumită în X.

Rețeaua de socializare Twitter se numește acum X.com

Site-ul x.com duce către twitter.com momentan, însă atunci când accesezi oricare dintre link-uri, vechiul logo Twitter nu mai există. Logo-ul iconic cu pasărea de culoare albastră a fost înlocuit cu litera X, desenată în stilul art deco. Decizia pare că a fost luată impulsiv de către șeful Twitter, Elon Musk, care a anunțat inițial că dorește să facă asta printr-un tweet. A doua zi, schimbările erau deja implementate.

Practic, de acum înainte, Twitter, așa cum îl știam, nu mai există. Musk a sugerat că Twitter ca entitate independentă nu mai există deja de câteva luni bune, activele companiei fiind preluate de către X Corp., noua sa companie care va lucra la dezvoltarea aplicației universale la care Musk visează.

Deja compania a început să elimine orice urmă a vechii identități a rețelei de socializare, inclusiv logo-ul de pe exteriorul sediului central din San Francisco. În timpul dezasamblării logo-ului, poliția din San Francisco a intervenit la sediul Twitter pentru a verifica dacă cei angajați să facă asta aveau permisele necesare, în urma unei plângeri. Se pare însă că echipa era acolo legal, iar operațiunea de dezasamblare a continuat. A fost vorba doar de o lipsă de comunicare, întrucât muncitorii aveau permisul necesar, dar proprietarul clădirii și echipa de securitate nu fuseseră înștiințați de această operațiune.

sursa: Android Central, The Verge

Citește și Știrile Go4it: Android, acum mai bun decât iOS? Panouri care produc energie verde când plouă. Acces mai scump la muzică

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult