Un avion electric construit de Rolls-Royce a zburat pentru prima dată

17.09.2021
Un avion electric construit de Rolls-Royce a zburat pentru prima dată

Spirit of Innovation, un avion electric, construit de producătorul de motoare Rolls-Royce, a zburat pentru prima dată în Wiltshire, Anglia.

Zborul de test, care a durat 15 minute, a fost un succes. Urmează noi zboruri pentru colectarea de date prețioase în dezvoltarea de astfel de avioane. În final, pilotul va încerca să zboare cu aeronava cu o viteză mai mare de 480 km/h.

Rolls-Royce vrea să doboare, cu Spirit of Innovation, recordul pentru cea mai rapidă aeronavă electrică, propulsată cu elice.

Avionul va intra într-un program intens de testare

Spirit are formă foarte aerodinamică, care ne aduce cu gândul la avioanele de curse din anii 1930. Producătorul a montat pe el cel mai dens pachet de baterii folosit vreodată pe o aeronavă. Acesta are 6.000 de celule și asigură o putere de 400 kW. Cu un sistem de răcire avansat, numit Active Thermal Management System Cooling, puterea poate ajunge la 750 kW.

Acesta nu este primul avion electric care zboară cu succes câteva zeci de minute. Compania Cessna a anunțat anul trecut 208B Grand Caravan, numit și eCaravan, cel mai mare avion de pasageri integral electric din lume.

Spirit of Innovation takes to the skies from Rolls-Royce on Vimeo.

Sursa: New Atlas

Foto: Rolls-Royce

CITEȘTE ȘI:

„Elon Musk” din Est: Un tânăr și-a construit propria mașină electrică, de la zero

Avion experimental cu propulsie electrică, prăbuşit în timpul în ce oferea zboruri demonstrative politicienilor norvegieni

Avioane cu propulsie electrică, posibile cu o nouă generație de acumulatori

Urmărește Go4IT.ro pe Google News