„Elon Musk” din Est: Un tânăr și-a construit propria mașină electrică, de la zero

16.09.2021
„Elon Musk” din Est: Un tânăr și-a construit propria mașină electrică, de la zero
Foto: captură de ecran

Un tânăr de 23 de ani din Rusia și-a construit propria mașină electrică. Deși nu va câștiga prea curând un concurs de design sau frumusețe, vehiculul este funcțional.

Nikita Poddubnov, din St. Petersburg, este un inginer autodidact. Tânărul a construit cadrul vehiculului din aluminiu, iar roțile provin de la scutere produse în China. Geamurile sunt realizate din plexiglas.

Cele patru panouri solare cu care este echipată mașina furnizează energie pentru baterii. Autonomia vehiculului este de aproximativ șase ore la viteza de 30 km/h. Viteza maximă pe care o poate atinge mașina este de 50 km/h.

O mașină electrică controlată din smartphone

„În urmă cu trei ani, când m-am mutat la St. Petersburg, am primit un loc de muncă la o companie care producea încărcătoare pentru mașini electrice, iar angajații conduceau mașini electrice”, a declarat Poddubnov. „Nu plăteau pentru combustibil și eram gelos pe ei”, a continuat el.

Vehiculul „inginerului” rus poate fi controlat din smartphone. Aplicația a fost dezvoltată tot de Nikita și include ceasurile de bord, dar și butoane virtuale pentru lumini.

Tânărul spune că mașina lui este departe de a fi finalizată. Nu are, de exemplu, un scaun comod. El vrea să o pregătească pentru călători lungi. Poddubnov vrea să ajungă cu vehiculul la granița cu China, aflată la 3.000 de km distanță.

Sursa: Euronews

CITEȘTE ȘI:

O echipă de studenți a construit un automobil electric care include doar materiale reciclate

O mașină electrică va produce bani pentru proprietar în timp ce va sta parcată

BMW va prezenta un concept de automobil electric reciclabil 100%

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult