Virgin Galactic a anunțat câștigătorul concursului care va merge în spațiu pe gratis. VIDEO

27.11.2021

Virgin Galactic, compania de turism spațial a lui Richard Branson, a ales un câștigător pentru concursul anunțat în vară. Astfel, Keisha S, care a participat la tragerea la sorți prin intermediul Omaze, va fi prima persoană care va merge la bordul unei navete Virgin Galactic pentru a petrece câteva minute în imponderabilitate pe gratis, fără să cumpere un bilet. De altfel, lista de așteptare pentru o astfel de călătorie este foarte lungă și este populată de multe vedete și oameni de afaceri.

Richard Branson a întâmpinat câștigătoarea concursului Virgin Galactic personal

Keisha S. este de profesie antrenor personal și locuiește în Antigua și Barbuda, țară din arhipelagul Caraibian. Aceasta a câștigat un bilet dublu, pentru ea și încă o persoană și spune că plănuiește să îi dăruiască celălalt bilet fiicei ei, care este studentă în astrofizică.

„Întotdeauna am iubit zborul și am fost fascinată de spațiu, iar acesta este cu adevărat un vis devenit realitate. Înseamnă totul pentru mine. Sper să împărtășesc această experiență cu fiica mea, pentru a putea inspira împreună următoarea generație să își urmărească visele”, a declarat câștigătoarea.

Richard Branson însuși, fondatorul și CEO-ul Virgin Galactic, a mers la Keisha acasă pentru a o anunța că a câștigat. Acesta a fost și unul dintre primii călători care au urcat la bordul unei navete Virgin Galactic în această vară pentru zborul demonstrativ.

Concursul Omaze permitea înscrierea gratuită în concurs, însă era și legată de o campania de donații caritabile „Space for Humanity”. Donând pentru această cauză, care dorește să facă zborul în spațiu mai accesibil în viitor, puteai să îți crești numărul de șansele în concurs. Campania a strâns 1,7 milioane de dolari pentru Citizen Astronaut Program.

sursa: Engadget

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult