Adidas Futurecraft 3D – încălţăminte sport personalizată, fabricată la imprimanta 3D

08.10.2015
Adidas Futurecraft 3D - încălţăminte sport personalizată, fabricată la imprimanta 3D

În viitorul nu prea îndepărtat, articolele de îmbrăcăminte comandate vor putea fi obţinute cu un simplu download, lăsând fabricarea produsului dorit pe seama imprimantei 3D multifuncţionale.

Potrivit viziunii celor de la Adidas, tehnologia imprimantelor 3D va juca un rol important în viitorul articolelor de încălţăminte şi nu numai. În loc să se deplaseze la magazin, sau să comande articole de îmbrăcăminte care poate nu se potrivesc cum ar trebui, cumpărătorii vor putea cumpăra şi descărca online modelul tridimensional al produsului dorit, pe care îl pot personaliza pentru potrivire perfectă cu forma piciorului.

Teoretic, mutarea costurilor de manufacturare şi materie primă în seama clientului poate aduce economii importante, produsele obţinute la imprimanta 3D fiind mai ieftine şi mai uşor de înlocuit în cazul deteriorării.

Adidas Futurecraft 3D - încălţăminte sport personalizată, fabricată la imprimanta 3D de acasă

În cazul de faţă, Futurecraft 3D – primul model de încălţăminte Adidas fabricat la imprimanta 3D – foloseşte o tehnologie proprietară, special adaptată pentru articole de încălţăminte. În viziunea companiei, cumpărătorii vor putea intra în magazinele Adidas şi alege dintr-un catalog de produse modelul de încălţăminte dorit, fabricată pe loc conform măsurătorilor.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult