Cum foloseşti cea mai tare funcţie din Adobe Photoshop CS6

Cum foloseşti cea mai tare funcţie din Adobe Photoshop CS6

Adobe Photoshop CS6 vine cu noi unelte pentru editarea fotografiilor, ce deschid calea pentru modificări de amploare în imaginile pe care le retuşăm.

Content-Aware Move Tool este o unealtă ce asistă mutarea obiectelor din imagine, selectate în prealabil de utilizator, peticind apoi golul rămas cu o imagine derivată din textura şi aspectul obiectelor din vecinătate. Chiar şi aplicate de către utilizatori neexperimentaţi, modificările aduse pot fi foarte convingătoare, graţie folosirii unor algoritmi avansaţi pentru analiza şi procesarea imaginilor.

Pentru a retuşa o imagine folosind Content-Aware Move, trebuie mai întâi să o selectăm din lista de unelte, dând click dreapta pe unealta Spot Healing Brush Tool, urmată de selectarea opţiunii Content-Aware Move.

Content-Aware Move Tool

Trecem apoi la selectarea obiectului pe care dorim să îl mutăm într-o altă porţiune din imagine, urmând îndeaproape conturul acestuia folosind cursorul mouse-ului. Rezultatele cele mai bune sunt obţinute dacă urmăm conturul exterior al obiectului, fără a-l atinge.

Selectarea obiectului cu care dorim să interacţionăm, folosind Content-Aware Move Tool

După ce a fost selectat, obiectul poate fi mutat oriunde în imagine, trăgând-ul cu ajutorul cursorului. Aplicaţia va trece apoi la analizarea imaginii pentru contopirea naturală a obiectului cu fundalul noii locaţii şi umplerea golului lăsat cu o textură ce imită aspectul obiectelor din vecinătate.

Analizarea imaginii la mutarea unui obiect, poate dura câteva momente

În funcţie de particularităţile imaginii de fundal, este posibil ca alipirea obiectului mutat în noua locaţie să nu fie realizată corespunzător, acesta fiind prea mult dizolvat în imaginea de fundal. Putem corecta acest aspect, ajustând dinainte parametrul Adaptation. Ajustată implicit la valoarea Medium, această setare ne permite să alegem între o contopire cât mai naturală a imaginii în fundal (Loose, sau Very Loose), sau păstrarea intactă a obiectului original, cu riscul unei îmbinări mai puţin perfecte cu fundalul fotografiei.

Adaptarea algoritmilor aplicaţi de Content-Aware Move Tool

Dacă totul a decurs conform planului, imaginea modificată va avea un aspect natural, ce nu dă de gol intervenţiile aduse.

Corectarea imperfecţiunilor din imagine

În cazul de faţă, algoritmul din Photoshop de analiză folosit pentru umplerea golului rămas în imagine a dus la duplicarea uneia dintre clădirile aflate în plan îndepărtat. De asemenea, selectarea imprecisă a obiectului original a lăsat unele urme în fundal. Ambele probleme pot fi corectate uşor, cu ajutorul Spot Healing Brush Tool, aplicată peste zonele cu probleme.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult