Dyetonator – „bomba” antifurt care ar putea descuraja furtul bagajelor

10.05.2017

Fenomen de proporţii îngrijorătoare în unele ţări, furtul bagajelor de mână în plină stradă sau din mijloacele de transport în comun va deveni o activitate mult mai riscantă pentru infractorii de ocazie, care vor putea fi reperaţi mai uşor în mulţime dacă proprietarul bagajului activează de la distanţă dispozitivul antifurt special conceput.

Botezat Dyetonator, dispozitivul ascuns în geanta de mână poate fi declanşat cu un simplu mesaj SMS, împroşcând atacatorul cu cerneală şi activând fumigene care îl vor face mai uşor de reperat de forţele de ordine atunci când încearcă să se facă nevăzut în mulţimea de oameni, sau să fugă de la locul faptei.

Conceput în special pentru a descuraja tâlhăriile comise de pe motocicletă, dispozitivul include şi un sistem de monitorizare capabil să trimită coordonatele GPS ale atacatorilor folosind reţeaua de telefonie mobilă. Simpla golire de conţinut a genţii, deşi poate împiedica localizarea ulterioară a atacatorului, nu rezolvă problema valorificării bunurilor stropite cu cerneala concepută pentru a fi cât mai greu de îndepărtat.

Dezvoltat în parteneriat cu o agenţie de publicitate, noul dispozitiv antifurt nu este încă disponibil în magazine, fiind deocamdată evaluat în cadrul unui program testare cu număr restrâns de participanţi.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult