Go4News: Donald Trump, un om care nu este prieten cu tehnologia: nu are smartphone, laptop sau e-mail personal

11.11.2016

Donald Trump, preşedintele ales al SUA, este cunoscut pentru faptul că nu are încredere în tehnologie. El a criticat în nenumărate rânduri marii giganţi din sectorul tehnologic şi nu foloseşte un smartphone, un serviciu de e-mail sau un laptop. Totuşi, mesajele publicate pe Twitter sunt postate de pe un smartphone Samsung Galaxy, dar nu se ştie exact ce model, potrivit New York Times. Acesta nu îi aparţine lui Trump, ci unui membru al echipei sale. Donald Trump insistă, însă, că el este autorul tweet-urilor. Asta înseamnă că le scrie pe o hârtie de mână şi apoi le trimite unui membru al echipei pentru a le publica.

Mai demult, mesajele de pe contul de Twitter al lui Trump erau publicate de pe un iPhone, dar după ce Apple a refuzat să ajute FBI să deblocheze smartphone-ul unui bărbat acuzat de terorism, Trump le-a cerut public susţinătorilor săi să nu mai cumpere produse ale companiei americane. La scurt timp după aceea, mesajele de pe Twitter ale, pe atunci, candidatului republican au început să fie publicate de pe un smartphone Samsung.

 

Este posibil ca Trump să evite tehnologia deoarece se teme că mesajele lui ar putea fi interceptate de cine nu trebuie.

 

Potrivit New York Times, miliardarul Donal Trump nu are un laptop în biroul său din Trump Tower. 

 

 

Mai mult decât atât, Trump nu are încredere în producătorii şi dezvoltatorii de tehnologie. El a criticat în nenumărate rânduri, în timpul campaniei electorale, nume mari din domeniu. Actualul preşedinte ales al SUA a spus că Amazon este un monopol, iar Apple a fost criticată de Trump pentru faptul că îşi asamblează produsele în Asia. 

 

Donald Trump a promovat în campanie politici protecţioniste, care, dacă sunt aplicate, ar putea obliga companiile din SUA să lucreze cu mai mulţi parteneri şi furnizori din State, care oferă produse şi servicii mai scumpe decât rivalii din Asia. „Vom face Apple să înceapă să construiască computerele şi lucrurile lor în această ţară şi nu în altele”, a declarat, la un moment dat, Trump. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult