Go4News: US Navy lansează foste camioane de pe portavioane pentru a testa noile catapulte

16.12.2016

US Navy are o modalitate deosebită de a testa noile catapulte cu ajutorul cărora va lansa avioanele şi dronele de pe portavioane. Aceste sisteme, aflate încă în faza de dezvoltare şi numite Electromagnetic Aircraft Launch System (EALS), au fost testate cu ajutorul unor vehicule realizate din camioane scoase din uz.

Un test recent a fost realizat, în prezenţa unui public destul de numeros, pe noul portavion Gerald R. Ford, în James River.

Noul sistem de catapultare, bazat pe un motor electric, nu a mai folosit până acum pe alte nave şi îl înlouieşte pe cel care folosea pistoane cu abur.

Marina americană doreşte să înlocuiască catapultele bazate pe abur deoarece acestea necesită un spaţiu mare sub punte, iar pentru pentru a fi operate este nevoie de apă dulce, deoarecea cea de mare este prea caustică. Mai mult, vechile catapulte nu pot lansa drone, pe când cele noi da.

În final, EALS va lansa aeronave cu o greutate de 36 de tone. Sistemul a lansat deja avioane de la sol, dar primul test pe mare cu aeronave adevărate va fi făcut în 2017.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult