Iată de ce jeanşii nu au o capsă metalică sub nasturii sau fermoarul din faţă

Croitorul Jacob Davis a revoluţionat industria textilă în secolul 19 când a introdus capsele metalice pentru jeanşi în partaneriat cu compania Levi Strauss. Dintr-o dată acest tip de pantaloni, folosiţi în general de mineri şi fermieri, au devenit mult mai rezistenţi, deoarece toate zonele în care tensiunea mai mare putea cauza ruperea au fost întărite.

Iniţial, capsele metalice întăreau şi zona de sub nasturii din faţă ai jeanşilor, dar, după mai multe plângeri primite de la clienţi, s-a renunţat la ea. Mai precis, minerii s-au plâns că atunci când stăteau noaptea în jurul focului de tabără capsa respectivă se încingea şi le provoca arsuri la organele genitale. Majoritatea nu purtau lenjerie intimă, iar problema s-a dovedit a fi una majoră. 

De atunci şi până acum jeanşii au evoluat foarte mult. Compania franceză Spinali Design, cunoscută pentru faptul că produce un model de bikini echipat cu senzori, a lansat recent o linie de jeanşi cu GPS. Essential Jeans vibrează de fiecare dată când utilizatorul trebuie să meargă la stânga sau la dreapta. Dacă apuci în direcţia greşită, „motoraşele” vibrează în acelaşi timp.