Indianul care vrea să schimbe lumea prin tehnologie. A donat 99% din avere şi a inventat două dispozitive care îmbunătăţesc viaţa oamenilor săraci

21.02.2016
Indianul care vrea să schimbe lumea prin tehnologie. A donat 99% din avere şi a inventat două dispozitive care îmbunătăţesc viaţa oamenilor săraci

Mergând pe urmele unor filantropi de calibru, precum Bill Gates sau Warren Buffett, indianul Manoj Bhargava a anunţat că va folosi 99% din averea sa de 4 miliarde de dolari în scopuri caritabile. El a lansat platforma Billionsinchange.org şi îşi concentrează eforturile în trei direcţii principale: sănătate, apă şi energie.

Unul dintre proiectele lansate sub umbrela Billionsinchange.org este o bicicletă hibrid de fitness, numită Free Electric, care produce electricitate. Ideea din spate este următoarea: cineva care pedalează timp de o oră pentru a-şi îmbunătăţi condiţia fizică produce electricitate care poate fi folosită într-o locuinţă timp de 24 de ore.

Free Electric, invenţia lui Bhargava, poate furniza suficient curent electric pentru becuri economice şi mici electrocasnice şi electronice timp de o zi. Dispozitivul are potenţialul de a furniza energie electrică pentru cei 1,3 miliarde de oameni din întreaga lume care nu au acces la acest serviciu. Miliardarul indian şi-a propus să distribuie gratuit 10.000 de biciclete în India în următorul an.

Un alt produs dezvoltat de echipa lui Bhargava este Rain Maker, un sistem care poate transforma apa din orice sursă (ploaie, mare, poluată) în apă potabilă. O astfel de maşină are dimensiunile unui automobil de mici dimensiuni şi poate produce mii de litri de apă pe oră. 

De asemenea, Billionsinchange.org lucrează la o modalitate prin care poate fi extrasă căldură din scoarţa terestră, care ulterior să fie transformată în electricitate.

Manoj Bhargava este fondatorul şi directorul executiv al Innovations Ventures LLC, compania care produce băutura energizantă 5-hour Energy. 

Prezentare Free Electric:

Prezentare Rain Maker:

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult