Un grup de hackeri a furat 12,7 milioane de dolari dintr-o reţea de ATM-uri în doar două ore

24.05.2016
Un grup de hackeri a furat 12,7 milioane de dolari dintr-o reţea de ATM-uri în doar două ore
În mai puţin de două ore, un grup de hackeri a reuşit să extragă din mai multe bancomate din Japonia, într-un atac coordonat, 12,7 milioane de dolari folosind carduri clonate. Potrivit autorităţilor, cele 1.600 de clone de carduri folosite au fost realizate în urma unui atac informatic asupra unei bănci din Africa de Sud. 
 
În total, hackerii au făcut 14.000 de tranzacţii la bancomate, iar poliţia estimează că la acţiune au participat aproximativ 100 de persoane. Suma maximă care poate fi extrasă într-o zi de la un bancomat din Japonia este de 100.000 de yeni. 
 
Majoritatea celor care au pierdut bani în urma atacului sunt cetăţeni din Africa de Sud. Acum, autorităţile din Japonia şi statul african colaborează pentru a-i prinde pe infractori. 
 
 
Acesta este al doilea atac informatic de proporţii din acest an care vizează bănci. În martie, hackerii au furat 81 milioane de dolari de la Bangladesh Bank deoarece instituţia folosea switch-uri la mâna a doua de 10 dolari şi nu avea instalat un firewall. 
 
Citeşte şi: Hackerii au furat 81 milioane de dolari de la o bancă care avea switch-uri de 10 dolari şi nu avea instalat un firewall
 
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult