Această casă plutitoare poate călători 50 km pe zi folosind energie solară

27.12.2022
Această casă plutitoare poate călători 50 km pe zi folosind energie solară

Firma de arhitectură Crossboundaries a conceput Fàng Sōng, o combinație de casă plutitoare și ambarcațiune care folosește energie solară.

Casa, cu o lungime de 15 metri și o lățime de 4 metri, este acoperită cu panouri solare, iar într-o zi însorită acestea pot furniza suficientă energie pentru ca ambarcațiunea să parcurgă 50 de km.

Casa plutitoare se poate deplasa pe lacuri, râuri sau canele – nu și pe mări sau oceane.

Pe fiecare parte, Fàng Sōng („relaxare” în chineză) are mai multe intrări, iar bucătăria este situată în partea din față.

În baie se găsește un duș de dimensiuni respectabile, iar sub podeaua din camera de zi este ascuns un spațiu pentru depozitat biciclete. Un pat suplimentar poate fi montat, la nevoie, în zona timonei.

Încălzirea acestei mici locuințe se face cu ajutorul unei sobe pe peleți smart, care poate fi controlată dintr-o aplicație.

Proprietara casei dorește să îi adauge un sistem de purificare pentru apă și o stație de tratament a apei utilizate pentru a putea întreprinde călătorii mai lungi cu Fàng Sōng.

Această „Tesla pe apă”, cum o numește firma Crossboundaries, a fost comandată de Marianne Friese, o femeie care a trăit 20 de ani în orașe fără mari corpuri de apă și aflate departe de coastă. Proprietara, care iubește apa, plănuiește să recupereze timpul pierdut locuind într-o casă plutitoare.

Foto: Crossboundaries

Citește și: Probleme mari la Tesla: Compania oferă reduceri masive pentru a salva ultimul trimestru

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult