Această turbină eoliană produce electricitate, hidrogen și încarcă vehicule electrice

18.01.2023
Această turbină eoliană produce electricitate, hidrogen și încarcă vehicule electrice

Un startup din SUA a dezvoltat o turbină eoliană semnificativ diferită față de altele existente pe piață. Kohilo Cyclone este un sistem multifuncțional care generează energie regenerabilă.

Tehnologia a fost dezvoltată de Kohilo Wind, un startup din SUA, iar în Europa de distribuție se ocupă compania belgiană Wingardium Energy.

Turbina eoliană este una cu ax vertical și poate produce electricitate, dar și hidrogen chiar și atunci când nu este vânt. Mai mult, sistemul funcționează ca stație de încărcare pentru vehicule electrice sau cu motoare pe hidrogen.

Citește și: Vrei o turbină eoliană? Tipul ieftin, disponibil peste tot, de care trebuie să te ferești

Acesta nu este un sistem concept. Turbinele Kohilo funcționează deja în Israel, Filipine, Brazilia și SUA, iar una de 8 MW va fi construită în acest an în Olanda.

O turbină de mari dimensiuni de acest fel costă 20-30 de milioane de euro (include costurile cu instalarea), dar are o viață de 40-45 de ani și este realizată din materiale reciclate.

Unitatea standard are capacitate de 1,6 MW, cântărește 126 de tone și are o înălțime de 74 de metri. Pentru performanță maximă, turbina trebuie instalată în mijlocul unei suprafețe de 39 de acri de teren pe care nu se află obstacole.

Kohilo Cyclone nu are părți exterioare aflate în mișcare așa că nu reprezintă un pericol pentru păsări și lilieci. Sistemul produce electricitate la vânturi cuprinse între 1,6 și 56 m/s.

Citește și: Panourile producătoare hidrogen sunt realitate: Vom putea produce acasă electricitate din umiditatea din aer

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult