Această turbină va putea genera energie verde în râul sau iazul din spatele casei tale

08.11.2022
Această turbină va putea genera energie verde în râul sau iazul din spatele casei tale

Startup-ul canadian Waterotor Energy Technologies a dezvoltat o turbină care poate genera energie verde în ape care se mișcă foarte încet.

Sistemul dezvoltat de firmă va fi disponibil în versiune pentru utilizatorii individuali, dar și pentru producția de electricitate la scară mare. În acest moment tehnologia se află în faza de teste.

Turbina de 1 Kw, care poate fi folosită în gospodării, va avea un preț estimat de 5.000 de dolari și va putea fi folosită în râuri, canale, mlaștini, iazuri sau lacuri.

Turbinele Waterotor vor putea fi achiziționate în diferite dimensiuni, în funcție de nevoile clienților.

Dispozitivul începe să producă energie la o viteză a apei de doar 0,9 metri/secundă. Operatorii dispozitivelor vor putea furniza electricitate la costuri mici. Potrivit producătorului, la o viteză a apei de 2,46 m/s, Waterotor poate produce energie la un cost de doar 0,05 dolari Kwh.

„Tehnologia noastră va oferi acces la o sursă masivă, neatinsă, de energie regenerabilă pentru prima dată”, a declarat Fred Ferguson, fondator și CEO al startup-ului.

Citește și: Energie verde: Nu-ți monta panou solar, eoliană sau micro-hidrocentrală fără acest element!

Producătorul susține că dispozitivul nu este periculos pentru pești și alte animale acvatice.

Waterotor a anunțat în luna martie a acestui an sistemul „The Big Cajun”, o turbină de 20 MW concepută pentru a fi folosită în mări și oceane.

În acest moment, peste 1,2 miliarde de oameni de pe planetă nu au acces la electricitate. Majoritatea au, însă, în apropiere apă din care poate fi generată energie cu un dispozitiv precum cel inventat de firma canadiană.

Foto: Waterotor

Citește și: Turbină eoliană pentru acasă: Ce trebuie să știi înainte să o cumperi

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult