Energie verde: 3 sisteme solare atractive, disponibile cu preț redus la Dedeman

21.02.2023
Energie verde: 3 sisteme solare atractive, disponibile cu preț redus la Dedeman
Foto: Profimedia Images

Dedeman, cel mai mare retailer de pe piața de bricolaj din România, are oferte speciale la mai multe sisteme și dispozitive solare.

Un panou solar monocristalin Canadian Solar, cu putere de 405 W și eficiență de 20,70%, este disponibil la prețul de 838 de lei (redus de la 1.049 de lei). Dispozitivul are rama realizată din aliaj de aluminiu. Panoul are un grad ridicat de protecție la murdărie și apă (IP68), putând fi folosit în zone rezidențiale, comerciale sau industriale.

Panourile fotovoltaice monocristaline au celulele formate dintr-un singur cristal de siliciu de puritate ridicată. Acestea au un randament mai mare decât cele policristaline și produc mai multă energie pe timp înnorat. Totuși, panourile monocristaline pierd din randament odată cu creșterea temperaturii (cu până la 0,39% pentru fiecare grad Celsius în plus).

Totodată, un sistem fotovoltaic de 3 kW – care include 7 panouri solare monocristaline Hoff, un contor de putere monofazat și un invertor Huawei (model SUN2000-3KTL-L1) – poate fi achiziționat de la Dedeman la prețul de 10.157 de lei (redus de la 10.970 lei). Fiecare panou are o putere maximă nominală de 450 W și eficiență de 22,8%.

Citește și: 600 de lei: Ce oferă televizorul smart foarte ieftin disponibil la Carrefour

Contorul de putere monofazat DDSU666-H este unul bidirecțional, care poate fi utilizat pentru a măsura cantitatea de electricitate, tensiunea, curentul, puterea, frecvența, factorul de putere sau energia activă din circuitul electric. De asemenea, dispozitivul poate fi folosit pentru limitarea curentului care este injectat în rețeaua națională, acolo unde este cazul.

Dedeman
Sistem fotovoltaic de 3 kW, monofazat, On Grid, cu 7 panouri fotovoltaice Hoff.

Huawei SUN2000-3KTL-L1, cu o putere de 3.000 W, este un invertor monofazat care convertește curentul electric continuu generat de sistemele fotovoltaice în curent alternativ și poate fi folosit pentru a alimenta direct cu electricitate consumatorii casnici. Surplusul de energie poate fi transferat către un sistem de baterii sau către rețeaua de distribuție de electricitate. Invertorul este prevăzut cu două dispozitive de management al puterii de tip MPPT.

Tot cu reducere de preț este disponibil un reflector solar Hoff. Acesta are trei surse LED și folosește acumulatori Ni-MH, de tip AA, cu capacitate totală de 600 mAh. Lampa funcționează aproximativ opt ore după ce acumulatorii sunt încărcați complet. Reflectorul solar costă 16,9 lei, prețul fiind redus de la 19,90 lei.

Foto: Dedeman.ro

CITEȘTE ȘI:

Scurt ghid pentru panouri solare: La ce te uiți când le cumperi și de ce tip ai nevoie

Lidl: 7 produse din oferta săptămânii care merită atenție

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult