Startup: Sistemul nostru, cu turbine eoliene și panouri solare, produce cu 40% mai multă energie decât fotovoltaicele

14.11.2022
Startup: Sistemul nostru, cu turbine eoliene și panouri solare, produce cu 40% mai multă energie decât fotovoltaicele
Foto: Uneole

Un startup francez a dezvoltat un sistem hibrid pentru producerea de energie verde, compus din turbine eoliene și panouri solare.

Firma Uneole susține că tehnologia sa produce cu 40% mai multă energie decât panourile solare montate singure pe aceeași suprafață. Sistemul a intrat anul trecut în faza de teste și va debuta pe piața franceză în 2023. Anul următor, soluția va ajunge și în alte state europene.

Sistemul poate fi montat pe clădiri cu acoperiș plat și care au o înălțime mai mare de 10 metri. „Cu cât clădirea este mai înaltă, cu atât mai puțin va fi perturbat vântul”, a declarat Louis Dubar, inginer de la Uneole, pentru PV Magazine.

Sistemul standard include turbine eoliene cu putere de 2.000 MW care au deasupra lor panouri solare. Ansamblul are o înălțime de 4 metri. Puterea poate varia în funcție de dimensiunea clădirii și de necesitățile clientului.

Tehnologia este destul de scumpă. Pentru o clădire cu un acoperiș de 1.000 de metri pătrați, instalarea de astfel de sisteme costă între 300.000 și 500.000 de euro.

În acest moment, Uneole dezvoltă algoritmi care să calculeze numărul exact de panouri solare și turbine eoliene necesar pentru fiecare proiect.

Tehnologia ne aduce aminte despre un alt sistem interesant despre care am scris recent. O firmă a dezvoltat o turbină eoliană pentru acoperiș despre care susține că poate înlocui până la 16 panouri solare. Sistemul nu folosește elice sau alte elemente în mișcare la exterior și a fost dezvoltat de Aeromine Technologies împreună cu Sandia National Laboratories și Texas Tech University.

Citește și:

Panourile de hidrogen sunt realitate: În curând vom putea produce acasă electricitate din hidrogen

Energie verde: Nu-ți monta panou solar, eoliană sau micro-hidrocentrală fără acest element!

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult