Asus O!Play HD2 Media Player, prieten bun cu televizoarele HD

O!Play nu este un brand necunoscut pentru cei interesaţi de media playere. Cel mai nou exemplar din seria O!Play a celor de la Asus, este HD2. Acesta este primul media player cu USB 3.0.

Mulţi utilizatori au dubii legate de această categorie de produse, mergând pe ideea că o conexiune directă calculator - televizor este suficientă. Ei bine, media playerele vin să profite de segmentul de utilizatori care nu au această posibilitate - fie nu au conexiune HDMI la calculator, fie acesta nu poate reda filme HD.

Mai există şi alte justificări ale existenţei media playerelor. Unii poate nu au sau nu vor să conecteze calculatorul la televizor. Sau, în locul unei conexiuni HDMI în care controlezi player-ul de la calculator, preferi confortul oferit de telecomandă.

O, ce simplu!

Recunosc că nu am mai folosit până acum niciun player din seria O!Play. Nu ştiu câte dintre principiile de funcţionalitate ale lui HD2 sunt valabile şi pentru înaintaşii săi. Însă O!Play HD2 m-a surprins plăcut prin simplitate la toate nivelele: construcţie, conectare, meniuri, folosire. Este genul de produs pe care îl conectezi şi merge. Nu trebuie să îţi baţi capul cu setări avansate şi diverse modificări.

Asus O!Play HD2 Media Player

În pachet am găsit inclusiv cablul HDMI, cel mai probabil mijloc de comunicare la televizor. În afară de alimentare şi conectarea prin HDMI la televizor, va mai trebui să-l conectezi şi la router. Asta dacă ai un router şi dacă vrei să poţi reda cu O!Play HD2 Media Player (folosind tehnologia DLNA) filmele de pe alte calculatoare conectate la reţea.

O!Play HD2 are un design cât se poate de simplu. Practic este o cutie neagră, metalică. Singurul element fantezist este lumina de culoare portocalie (când este oprit) respectiv albastră (când este pornit).

Telecomanda este de tip media player, astfel că butoanele importante respectă schema clasică de aranjare. Este de prisos de spus că toate funcţiile se regăsesc pe telecomandă.

Asus O!Play HD2 Media Player Asus O!Play HD2 Media Player

Medii de redare

În cazul lui O!Play HD2 ai patru opţiuni când vine vorba de mediile de pe care vei reda conţinutul multimedia, indiferent că vorbim de filme, muzică sau fotografii:

  • Harddisk - intern sau extern (eSATA)
  • Stick USB
  • Reţea prin DLNA
  • Card de memorie - Compact Flash, SD, MMC, MS/MS Pro

Aceste porturi sunt plasate în partea frontală a player-ului, astfel că se face uşor conectarea.

O!Play HD2 Media Player nu are harddisk. Pe de o parte, pentru cei care preferau pachetul complet, este un aspect negativ. Pe de altă parte, pentru cei care preferă alte moduri de redare în locul unui harddisk este un aspect pozitiv, prin prisma preţului mai mic. Dacă ar fi inclus şi un harddisk, ar fi costat mai mult. Aşa, dacă îl conectezi la router şi redai conţinutul de pe un calculator, nici nu ai nevoie de harddisk.

Asus O!Play HD2 Media Player Asus O!Play HD2 Media Player

Meniu, funcţii

Meniul lui O!Play HD2 nu excelează la capitolul grafică. În schimb, este şi el extrem de simplu. În afară de modulele speciale pentru filme, muzică şi imagini, există şi un file manager cu care poţi accesa toate folderele la care are acces, inclusiv cele partajate în reţea.

Probabil că cei mai mulţi utilizatori vor folosi în principal media player-ul pentru redarea filmelor. Iar O!Play HD2 redă cam tot ce ai nevoie, inclusiv MKV-uri. În fond, nu degeaba poartă inscripţia HD chiar în nume.

O!Play HD2 este foarte rapid când vine vorba de încărcarea filmelor. Un film în format 1080p este deschis în 2-3 secunde. Evident, pe parcursul unui film ai acces la diverse opţiuni legate imagine, sunet şi subtitrare.

Asus O!Play HD2 Media Player Asus O!Play HD2 Media Player

O!Play HD2 permite şi accesarea conţinutului online. Din păcate, nu dispune de un browser care să-ţi permită să accesezi ce site-uri vrei. Va trebui să te limitezi la opţiunile oferite în mod implicit. Iar acestea sunt: radio online, meteo, bursă, Picasa şi Flickr.

Asus O!Play HD2 este un media player căruia am puţine să-i reproşez. În fapt, singura nemulţumire este legată de conţinutul online limitat. În rest, este un produs care pur şi simplu merge şi îşi face treaba. Redă cam tot ce ai nevoie, este rapid şi oferă o multitudine de posibilităţi pentru redarea conţinutului multimedia. Asus O!Play HD2 va fi disponibil în România în prima jumătate a lunii octombrie la un preţ de 700 de lei, fără HDD inclus.

Un media player O!Play poate fi câştigat jucând Seiful.