600.000 de conturi Facebook compromise zilnic!

600.000 de conturi Facebook compromise zilnic!

Facebook este promovat ca o reţea „prietenoasă”, prin intermediul căreia păstrezi legătura cu cei dragi, dar ştim cu toţii că orice mică neatenţie poate face ca informaţiile să ajungă unde nu trebuie, cu implicaţii serioase în viaţa ta reală: serviciu, familie, prieteni.

Conform ultimelor statistici anunţate oficial, aproximativ 600.000 de conturi sunt compromise zilnic. Deşi pare o cifră uriaşă, aceasta nu reprezintă decât 0,06% din totalul de 1 miliard de autentificări pe o perioadă de 24 de ore.

Dezvoltatorii Facebook au luat în calcul situaţia şi au lansat două noi modalităţi prin care îţi poţi spori securitatea contului: Trusted Friends şi App Passwords.

Cu Trusted Friends, utilizatorii creează un cerc de încredere şi, în cazul în care contul este compromis şi inaccesibil, îl pot recupera apelând la acest serviciu. Facebook trimite coduri unice de validare către fiecare membru al grupului de încredere, iar persoanele respective îl transmit mai departe către solicitant. Contul este recuperat doar dacă se obţin codurile de acces de la toţi prietenii din grup. Aşadar, mare atenţie la ce prieteni îţi alegi.

A doua opţiune de securitate, App Passwords, ţine de autentificarea în cadrul unor aplicaţii third-party ce nu permit accesul cu datele de login de pe Facebook (ex: Skype, Xbox, Spotify). Cu App Passwords, poţi genera parole valide pentru respectivele aplicaţii.

App Passwords se găseşte la secţiunea Account Settings -> Security.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News