Algeria a oprit internetul pentru a împiedica copierea la examene

16.07.2018
Algeria a oprit internetul pentru a împiedica copierea la examene

Autorităţile din Algeria au luat măsuri foarte puternice pentru a împiedica elevii de liceu să trişeze la examenul final, echivalentul Bacalaureatului din România. Pe perioada testelor, guvernul a cerut tuturor operatorilor telecom să oprească accesul la internet, asta pe lângă celelalte sisteme de securitate care au fost puse în practică la intrarea în unităţile de învăţământ şi în sălile de examinare.

La sfârşitul lunii iunie, în Algeria a avut loc examenul pentru dobândirea diplomei de liceu, la care au participat 700.000 de elevi în 2.000 de centre de examinare. Întrucât în 2016 internetul a fost folosit pentru publicarea şi răspândirea rezultatelor la teste chiar înainte de începutul examenului, autorităţile au înăsprit în 2017 regulamentul pentru participarea la examen. Elevii nu mai aveau voie în sala de curs cu telefon sau tabletă, fiind instalate chiar şi detectare de metal, camere de supraveghere şi sisteme de bruiaj pentru reţele mobile.

În 2018 însă, aceste metode nu par a mai fi de ajuns, fiind luată decizia de a opri complet internetul pe toată suprafaţa ţării, pentru a elimina posibilitata de trişare. Internetul a fost oprit în fiecare zi de examen pentru două ore, toate instituţiile şi companiile dependente de internet pentru a funcţiona fiind astfel afectate. Operatorii telecom s-au supus acestor cerinţe şi au atenţionat clienţii că motivul pentru întreruperea temporară a serviciilor este „pentru a asigura bunul mers al testării pentru dobândirea diplomei de liceu”.

 

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult