Mozilla şi Google reînnoiesc acordul pentru publicitate

21.12.2011
Mozilla şi Google reînnoiesc acordul pentru publicitate

Firefox are viitorul asigurat, măcar pe plan financiar, pentru încă cel puţin trei ani, după ce creatorii săi au reuşit să reînnoiască contractul de publicitate cu gigantul motoarelor de căutare.

Mozilla şi Google reînnoiesc acordul pentru publicitate

Parteneriatul dintre Google şi Mozilla oferă o sursă consistentă de venituri pentru promovarea şi dezvoltarea browser-ului Firefox, rezultate în urma distribuirii de mesaje publicitare prin intermediul motorului de căutare Google. Din păcate pentru Firefox, contractul iniţial era pe cale să expire la sfârşitul acestui an, iar competiţia directă prezentată de browser-ul Chrome făcea înnoirea acestuia extrem de improbabilă.

Google a decis totuşi că prelungirea acordului pentru împărţirea veniturilor rezultate din publicitate aduce beneficii suficient de mari pentru ambele companii, încât conflictele de interese să nu reprezinte un obstacol de netrecut. Prin urmare, Firefox şi-a asigurat pentru încă trei ani resursele financiare de care are nevoie pentru supravieţui în faţa competiţiei prezentate de alternative ca Opera, Internet Explorer şi de ce nu, Google Chrome.

Chiar dacă într-un fel, decizia luată de Google reprezintă o trădare faţă de propriul web browser, pe termen lung Firefox ar putea deveni un aliat de nădejde în lupta împotriva unei ameninţări şi mai mari la adresa ambelor browsere – Microsoft Internet Explorer.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News