Facebook activează opţiunea pentru ştergerea mesajelor trimise accidental pe Messenger

15.11.2018
Facebook activează opţiunea pentru ştergerea mesajelor trimise accidental pe Messenger

Anunţată la începutul acestei luni, funcţia prin care utilizatorii Facebook Messenger pot solicita rechemarea mesajelor trimise accidental, este adăugată deja în aplicaţia pentru mobil şi interfaţa web a serviciului de mesagerie instant.

Pentru început, opţiunea Unsend a apărut în versiunea pentru iOS a aplicaţiei Messenger, fiind confirmată de utilizatori din Bolivia, Columbia, Lituania şi Polonia, administratorii Facebook promiţând să o facă disponibilă la nivel global în curând.

Mesajele trimise pe Facebook Messenger pot fi şterse în maxim 10 minute după ce au fost trimise. Spre comparaţie, utilizatorii Gmail au la dispoziţie doar câteva secunde pentru a rechema un masaj la care au apăsat din greşeală butonul Send. Administratorii Facebook au fost mai generoşi cu utilizatorii WhatsApp, mesajele din această reţea putând fi rechemate până la o oră după ce au fost trimise.

Singura condiţie pentru ca rechemarea mesajelor trimise accidentale pe Messenger să funcţioneze este ca persoana aflată la celălalt capăt să nu fi apucat să le vizualizeze.

Odată înlăturat, mesajul va fi înlocuit cu un semn, informând destinatarul că a fost vizat de un mesaj care a fost între timp rechemat de expeditor. Facebook va păstra mesajele trimise şi retrase pentru o anume durată de timp, în ideea de a putea fi analizate dacă expeditorul este raportat pentru diferite abuzuri, cum ar fi hărţuirea altor utilizatori.

Pe lângă funcţia Unsend, Facebook ar putea adăuga şi o opţiune pentru setarea unui termen de expirare valabil pentru întregul fir de conversaţie, după care discuţia să fie înlăturată automat din jurnal pentru a împiedica citirea mesajelor de către persoane indiscrete.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult