Facebook lansează Facebook Pay, sistemul prin care utilizatorii reţelei pot trimite şi primii sume de bani

18.03.2015
Facebook lansează Facebook Pay, sistemul prin care utilizatorii reţelei pot trimite şi primii sume de bani

Facebook oferă de acum utilizatorilor posibilitatea să trimită bani direct prin aplicaţia Messenger, fără comision şi alte complicaţii specifice transferurilor bancare.

Menit să atragă si mai mulţi utilizatori care să petreacă cât mai mult timp conectaţi la reţeaua de socializare, Facebook Pay este prezentat ca o alternativă comodă pentru Google Wallet, PayPal şi alte servicii similare care permit transferuri de bani.

Facebook lansează Facebook Pay, sistemul prin care utilizatorii reţelei pot trimite şi primii sume de bani

Deşi atractivă, posibilitatea de a trimite bani prietenilor din listă folosind doar câteva atingeri de ecran deschide oportunităţi noi pentru amatorii de servicii contra cost, mai mult sau mai puţin conforme cu regulile de utilizare a reţelei, precum şi alte abuzuri făcute pe seama utilizatorilor creduli, pe care administratorii reţelei vor trebui să le ţină sub control.

Comparat sistemului Snapcash lansat lunile trecute pentru utilizatorii Snapchat, Facebook Pay nu apelează la un intermediar pentru finalizarea tranzacţiilor, având implementată propria infrastructură.

Lansat deocamdată doar pentru Statele Unite, serviciul Facebook Pay va fi disponibil şi în alte regiuni ale lumii în cursul lunilor următoare, activarea sa pentru contul de utilizator fiind semnalată de apariţia simbolului $ în dreptul butonului pentru trimitere imagine şi mesaje.

Iată care sunt paşii de urmat pentru a trimite efectiv bani unui alt utilizator Facebook:

  • Selectăm persoana dorită din lista de prieteni, ca şi cum am dori să iniţiem o conversaţie prin Facebook Messenger
  • Activăm simbolul $ în fereastra mesajului şi introducem suma pe care dorim să o trimitem
  • Folosim butonul Pay prezent în colţul dreapta-sus şi furnizăm datele cardului de credit

Pentru a primi bani de la alt utilizator Facebook:

  • Deschidem conversaţia iniţiată de cealaltă persoană
  • Folosim butonul Add Card pentru a furniza datele cardului de credit folosit pentru primirea sumei trimise

Odată ce am ataşat datele cardului bancar, transferurile de bani sunt autorizate prin simpla introducere a unui cod pin, sau folosind senzorul de amprente. Astfel, ne asigurăm că telefonul mobil sau tableta nu pot fi folosite pentru a efectua plăţi în mod abuziv.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult