Google Maps va arăta în timp real cât de aglomerate sunt vehiculele pentru transport în comun cu care vei călători

28.06.2019
Google Maps va arăta în timp real cât de aglomerate sunt vehiculele pentru transport în comun cu care vei călători

Google aduce două actualizări pentru serviciul Google Maps, utile celor care folosesc mijloacele de transport în comun.

 

Afişarea duratei reale de călătorie până la destinaţie, pentru autobuze

De acum, Google Maps va putea afişa în timp real timpul de întârziere pentru călătoriile cu autobuzul. Astfel, călătorii vor putea afla dinainte cât fac până la destinaţie, în funcţie de condiţiile reale de trafic la momentul respectiv. Noile informaţii pot fi deosebit de utile în momentele când trebuie să ajungi undeva la o anumită oră şi trebuie să foloseşti transportul în comun.

La fel ca pentru conducătorii auto, Google Maps va afişa şi unde sunt blocajele care cauzează întârzieri pe traseul mijloacelor de transport în comun. Astfel, vei putea decide mai uşor dacă e mai bine să cobori cu o staţie înainte de destinaţie şi să mergi pe jos, căci ajungi mai repede. Noua funcţionalitate este disponibilă în Bucureşti, Cluj Napoca şi Constanţa.

Estimarea aglomeraţiei din mijloacele de transport în comun

Noua funcţionalitate va oferi indicii despre cât de aglomerat este vehiculul (autobuz, metrou, troleu sau tramvai) de pe ruta pe care vrei să călătoreşti, bazat pe estimările altor călători. Poţi astfel evita să te urci într-un vehicul prea aglomerat, rămânând să aştepţi următoarea maşină, sau să cauţi alt mijloc de transport.

Indicatorul de aglomeraţie va fi disponibil în Google Maps pentru transportul în comun din Bucureşti şi Cluj Napoca.

Noile facilităţi Google Maps vor fi disponibile atât pentru utilizatorii de Android, cât şi pentru iPhone.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult