HMD Global, compania din spatele brandului Nokia, a lansat o nouă cartelă SIM pentru roaming de date

19.03.2020
HMD Global, compania din spatele brandului Nokia, a lansat o nouă cartelă SIM pentru roaming de date

Zvonurile despre iminenta lansare a noului serviciu pentru acces la internet în roaming, ce ar urma să ofere acoperire globală, sunt întărite de apariţia în magazinul Google Play a unei aplicaţii numită HMD connect.

Descrierea oferită în pagina aplicaţiei confirmă multe dintre detaliile esenţiale, cum ar fi pachetele de date şi tarifele solicitate.

Potrivit companiei finlandeze ”HMD Connect este un SIM de date fără complicaţii, pe care îl poţi lua cu tine oriunde călătoreşti, economisind până la 70% din costul tarifelor de roaming în peste 120 de ţări”.

Tariful porneşte de la 9.95 euro pentru pachetul de 1GB, dar poate urca la 14.95 euro în anumite condiţii pentru acelaşi trafic inclus. Deşi descrierile furnizate sub formă de imagini nu sunt foarte explicite, probabil că aceste variaţii ţin de locaţia unde călătoreşti.

Folosirea unei aplicaţii de dedicate, instalată din Play Store, sugerează şi existenţa unor servicii incluse, cum ar fi client VPN pentru protejarea securităţii datelor şi ocolirea restricţiilor de acces la internet prezente în anumite regiuni ale lumii.

Printre facilităţile oferite se mai numără şi o pagină pentru vizualizarea traficului de date consumat şi gestionarea pachetelor de date achiziţionate. Spre exemplu, vor putea achiziţiona trafic de date suplimentar direct din interfaţa aplicaţie, costul fiind dedus automat de pe cardul de credit.

Aplicaţia HMD Connect ar putea veni preinstalată pe viitoarele modele de telefoane Nokia, însă cu siguranţă nu va fi o exclusivitate pentru produsele HMD Global.

Printre posibilele aplicaţii ale cartelei HMD Connect s-ar putea număra şi sistemele de navigaţie integrate la bordul autoturismelor de generaţie recentă, ca soluţie pentru acces la internet care nu ţine cont de graniţe statale. Pentru posesorii de smartphone, singura cerinţă obligatorie este prezenţa suportului dual SIM, necesar pentru instalarea HMD Connect ca şi cartelă secundară.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult