Popcorn Time aduce pirateria de filme direct în browser

Popcorn Time aduce pirateria de filme direct în browser

Popcorn Time, infama aplicaţie de streaming video disponibilă pe majoritatea platformelor importante, oferă acum posibilitatea de a viziona filme în browser. Astfel, nu mai este necesară instalarea manuală a software-ului pe PC sau dispozitiv mobil, oferind acces la conţinut video pe orice dispozitiv, nu doar pe cele pe care utilizatorul are drepturi de administrator. Aceasta este o veste foarte proastă pentru cei care luptă împotriva pirateriei de filme şi seriale.

Site-ul simulează modul în care funcţionează aplicaţia desktop. Odată ce găseşti filmul pe care doreşti să îl vizionezi, nu trebuie decât să dai un click, iar player-ul va începe redarea folosind ca surse trackere de torrent. Nu este necesară instalarea unui plugin sau a unei extensii pentru browser, sau alt software adiţional. Cea mai bună parte este că pe dispozitivele utilizatorilor nici măcar nu sunt stocare fişierele video sau torrent.

Popcorn In Your Browser este însă o un serviciu abia pornit, cu legalitate îndoielnică. Acest lucru înseamnă că funcţionarea sa nu este garantată, redarea de filme fiind o loterie momentan. Cu siguranţă acest lucru nu va deranja posibilii utilizatori, care folosesc un serviciu gratuit, care în mod normal nici nu ar trebui să existe, întrucât foloseşte conţinut piratat. Deşi momentan pare să fie dedicat exclusiv filmelor, nu ar mira pe nimeni apariţia unor seriale populare în listă.

Popcorn Time este un proiect open-source, ceea ce înseamnă că vom mai vedea şi alte astfel de aplicaţii sau servicii în browser bazate pe codul din spatele lui. Există deja aplicaţii dezvoltate separat de alţi programatori pentru platformele pe care softwre-ul original nu este disponibil şi vor apărea în timp cu siguranţă şi multe alte site-uri de genul Popcorn In Your Browser.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult