Ţara cu cele mai mari viteze de acces la internet broadband: 10Gbps

20.10.2014
Ţara cu cele mai mari viteze de acces la internet broadband: 10Gbps

Când ne gândeam că internetul la viteză de 1Gbps este suficient de rapid pentru nevoile utilizatorilor obişnuiţi, un furnizor de internet vine cu o nouă provocare: conexiunea de internet broadband la viteză de 10Gbps.

Participantă la o conferinţă a International Telecommunications Union, compania SK Broadband a demonstrant noul său serviciu de acces la internet cu viteză de 10Gbps, disponibil în curând utilizatorilor sud-coreeni ce locuiesc în marile centre urbane. Asigurată prin fibră optică, conexiunea promite viteze de acces la internet de până la 100 ori mai mari decât media actuală în Coreea de Sud, de 100Mbps.

Ce poţi face cu o conexiune la internet de 10Gbps? Presupunând că serverul aflat la celălalt capăt este suficient de rapid, poţi descărca un fişier de 1GB în 0.8 secunde, sau întreg conţinutul unui disc blu-ray în aproximativ 20 secunde. Desigur, vei avea nevoie şi de un PC performant, prevăzut interfaţă de reţea capabilă să egaleze viteza conexiunii la internet şi dispozitiv de stocare SSD care să ofere  aproape 1GB/s viteză la scrierea de fişiere.

Compania SK Broadband a demonstrant noul serviciu de acces la internet cu viteză de 10Gbps

Tariful cerut nu a fost dezvăluit, însă un serviciu similar disponibil de puţin timp utilizatorilor norvegieni poate fi obţinut contra unui abonament lunar de 2500 dolari.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult