Un jucător Pokémon Go a fost condamnat la închisoare după ce a vânat Pokémoni în biserică

Autor: Aurelian Mihai 11.05.2017
Un jucător Pokémon Go a fost condamnat la închisoare după ce a vânat Pokémoni în biserică

Chiar dacă febra Pokémon Go a cam trecut, agresivitatea şi intoleranţa celora care confundă un simplu joc pentru telefonul mobil cu o descătuşare a forţelor oculte continuă să facă victime. Din fericire, varianta moderă a incendierii ereticilor în piaţa publică ia forma unui proces televizat din sala de tribunal şi o pedeapsă cu închisoarea.

Pe nume Ruslan Sokolovsky, un tânăr rus în vârstă de 22 de ani din Yekaterinburg, oraş situat în munţii Urali la aproximativ 1600 Km distanţă de capitala Moscova, a fost găsit vinovat de incitare la ură şi condamnat la 3 ani şi jumătate de închisoare cu suspendare, după ce acesta a distribuit pe YouTube o filmare cu el însuşi în timp ce vâna în biserică monştrii virtuali folosind aplicaţia Pokémon Go.

Infracţiunea de „atingere a sensibilităţilor religioase” pentru care procurorii au solicitat în primă instanţă o pedeapsă de 5 ani cu închisoarea cade sub incidenţa aceloraşi legi care au permis condamnarea membrilor formaţiei feministe punk-rock Pussy Riot, în anul 2012.

Arestat la câteva săptămâni după comiterea presupusei infracţiuni, Sokolovsky se află în prezent sub arest la domiciliu, în aşteptarea unei sentinţe definitive.

Tags: