YouTube are acum suport pentru clipuri la 60 de cadre pe secundă

30.10.2014
YouTube are acum suport pentru clipuri la 60 de cadre pe secundă

Google anunţa de curând că va adăuga posibilitatea de publicare a clip-urilor cu frecvenţă a cadrelor mai mare de 30. Astfel, clipuri cu 48 sau chiar 60 de cadre pe secundă pot fi urcate de utilizatori, o funcţie care cu siguranţă va fi îndrăgită de fanii jocurilor video, care întotdeauna sunt în căutarea de  clipuri la o calitate cât mai apropiată de cea originală.

Desigur, noile clipuri cu framerate mare vor fi benefice şi pentru cinematografie, întrucât filme precum The Hobbit şi Avatar, care au fost filmate şi proiectate la 48 de cadre pe secundă în cinematografe pot acum să primească şi trailere la această calitate.

Pentru a putea viziona clipurile în noii parametri trebuie neapărat să folosiţi browserul Google Chrome şi să vă asiguraţi că aveţi un procesor care să poată decoda materialul fără probleme. Pe PC, majoritatea procesoarelor din ultimii ani sunt de ajuns pentru clipuri 720p şi 1080p în 60 de cadre pe secundă. De asemenea, este posibil ca playerul de embed de pe diverse servicii precum Facebook să nu afişeze clipul la adevărata sa calitate, moment în care pentru a vedea materialul în 60 de cadre pe secundă trebuie să îl vedeţi pe pagina de YouTube.

Având în vedere că până în prezent YouTube nu oferea această opţiune, clipurile care nu au fost randate şi urcate pe serverele Google cu această frecvenţă a cadrelor nu vor putea fi convertite pentru a se încadra în noii parametri. Din fericire însă, în viitor acestea vor deveni probabil norma pentru clipuri de gameplay din jocuri video, oferind celor interesaţi o experienţă de vizualizare mai bună, mult mai apropiată de materialul sursă.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult