Facebook Messenger primeşte încă un joc: baschet direct din aplicaţia de chat

18.03.2016
Facebook Messenger primeşte încă un joc: baschet direct din aplicaţia de chat

Aplicaţia Facebook Messenger devine din ce în ce mai interesantă. După ce lunile trecute a primit un joc de şah, care putea fi jucat direct în cadrul unei conversaţii cu prietenii, noua actualizare lansată pe iOS şi Android oferă posibilitatea de a porni un joc simplist de baschet. Modul de accesare al acestuia este cel puţin inedit, însă pare să se împace destul de bine cu modul în care tinerii comunică pe internet în ultimii ani.

Tot ce trebuie să faceţi este să navigaţi către tastatura dedicată pictogramelor emoji, să selectaţi simbolul pentru minge de baschet şi să o trimiteţi unui prieteni. Simpla apăsare pe pictogramă din fluxul de chat porneşte jocul de baschet, al cărui scop este să înscrii cât mai multe coşuri la rând. Mingea îşi va schimba poziţia în partea de jos a ecranului după fiecare „gol”, iar la un moment dat chiar şi coşul va începe să se mişte pe ecran pentru a oferi o provocare mai mare.

Este clar că Facebook experimentează din ce în ce mai mult cu platforma Messenger, aceasta fiind probabil una dintre următoarele surse importante de venituri. Adăugarea de jocuri şi extensii ar putea sugera că în viitor am putea să fim taxaţi pentru acces la astfel de funcţii. Până atunci însă avem acces la @FBChess şi jocul de baschet complet gratuit, în orice conversaţie de pe Messenger. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult