Apple pregăteşte noi modele Macbook Pro şi Air cu mufe USB Type-C, dar fără USB „clasic”

18.10.2016
Apple pregăteşte noi modele Macbook Pro şi Air cu mufe USB Type-C, dar fără USB „clasic”

Zvonurile despre noi laptop-uri Apple din seria Macbook încep să apară din ce în ce mai des, sugerând un eveniment de lansare sau cel puţin un anunţ oficial nu foarte departe în timp. Cele mai noi informaţii susţin că Apple va lansa noile modele de laptop-uri cu butoane virtuale OLED, care vor aduce în sfârşit seria Macbook Pro la zi din punct de vedere hardware, însă care va renunţa la câteva porturi pe care fanii le folosesc încă zi de zi. De asemenea, unul dintre modelele Macbook Air ar putea fi scos din producţie.

Noile informaţii vin tot de pe blogul japonez MacOtakara, care a oferit în trecut destule informaţii care au putut fi verificate ulterior referitoare la noi produse Apple încă neanunţate. Sursele sale susţin că apple va lansa două noi modele de laptop-uri Macbook Pro, cu display de 13,3 şi 15,4”, probabil din gama „Retina”. Acestea vor fi echipate doar cu port-uri USB Type-C şi Thunderbolt 3, fără clasicele USB 3.0 sau port-ul de încărcare Magsafe. Acestea ar putea beneficia de un display cu touchscreen secundar deasupra tastaturii, care ar putea oferi sucrtături către diverse capabilităţi, în funcţie de aplicaţia utilizată.

Această mişcare ar putea fi inspirată de Macbook-ul de anul trecut, care a renunţat la toate port-urile de conectivitate fizică, în favoarea unui singur USB Type-C. Una dintre mufele Type-C de pe noile modele de Macbook Pro ar putea fi folosită şi pentru încărcare de la priză, standardul magnetic MagSafe fiind de asemenea lăsat în urmă. Probabil că Apple va livra alături de acestea, sau va oferi separat şi adaptoare de la Thunderbolt şi USB Type-C la USB Type-A şi HDMI, pentru a asiugra compatibilitate cu accesoriile deja disponibile pe piaţă.

Nici seria Macbook Air nu va fi abandonată, însă unul dintre modelele sale va fi scos din producţie. În timp ce modelul cu display de 13,3” va rămâne în continuare pe piaţă, cel cu display de 11” va fi eliminat din ofertă, în locul său rămânând modelul Macbook cu display de 12”.

Asemeni deciziei de a renunţa la jack-ul audio pentru iPhone 7, cu siguranţă Apple va supăra o parte din fani dacă aceste modificări vor fi cu adevărat adoptate de companie, însă nu ar fi ieşit din comun să vedem la scurt timp şi alte dispozitive concurente cu aceleaşi modificări la capitolul conectivitate. Conform MacOtakara, anunţul noilor dispozitive ar trebui să aibă loc în cursul lunii octombrie.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult