Archos intră pe piaţa netbook-urilor cu mini laptopul Archos 10

14.01.2009
Archos intră pe piaţa netbook-urilor cu mini laptopul Archos 10

Archos, companie cunoscută pentru PMP-urile şi tabletele Internet super dotate, a surprins pe toată lumea cu primul ei netbook, prezentat în premieră la CES 2009. Archos 10 are o configuraţie cu procesor Intel Atom la 1.6 GHz, 1 GB RAM, 160 GB HDD, webcam, alături de nelipsitele conexiuni ethernet şi Wi-Fi. Nu în ultimul rând, să spunem că diagonala ecranului măsoară 10.2 inch, iar rezoluţia nativă a display-ului este de 1024 x 600 pixeli.

Configuraţia decentă şi rezonanţa numelui companiei franceze (pentru cei care cunosc) nu trebuie să ne entuziasmeze prea mult, deoarece netbook-ul nu este lucrat de către Archos ci de nişte asiatici obscuri (Hasee). Iată cât de important este branding-ul până la urmă: cum sună “Archos 10″  şi cât de lipsit de interes este „Hasee MJ125„, încă un netbook fabricat în Republica Populară Chineză.

Până una alta vorbim de Archos 10, netbook-ul care va concura cu deja faimoasele Eee PC-uri, dar şi cu MSI Wind sau Acer Aspire One. Sperăm ca francezii să nu-l lase aşa cum a sosit din Asia şi să-l “modeze” un pic pentru a-l face mai atractiv. Preţul şi data de lansare urmează să fie dezvăluite în curând.

Archos 10 netbook

Urmărește Go4IT.ro pe Google News