Asus Eee Pad Transformer - tableta din Taiwan, anunţată oficial

Sunt sigur că pasionaţii de tehnologie au auzit deja de Asus Eee Pad Transformer. Tableta producătorului taiwanez şi-a făcut câteva apariţii publice la târguri şi nu numai, însă doar pentru a nu fi uitată de jurnalişti. Acum Asus a anunţat-o în mod oficial şi vă putem prezenta primul dispozitiv din familia Eee Pad. Cu un ecran de 10.1" cu matrice IPS, Eee Pad Transformer vrea să fie în top atunci când vine vorba de calitatea imaginii. Rezoluţia de 1280x800 este cu siguranţă o surpriză plăcută, iar matricea ecranului este protejată de binecunoscutul material Gorilla Glass.

Asus Eee Pad Transformer - cu Android 3.0 şi ecran IPS

Platforma Nvidia Tegra 2 care motorizează tableta dispune de un procesor dual core la 1 GHz şi 1 GB DDR2. Asus Eee Pad Transformer poate stoca în memoria internă 16 GB sau 32 GB de date, însă producătorul oferă şi soluţia de stocare online Asus WebStorage. Sistemul de operare al tabletei este Android 3.0 Honeycomb, însă interfaţa grafică Asus Waveshare a fost personalizată de producător. Pentru conectarea la Internet poate fi folosită placa de reţea wireless cu suport 802.11b/g/n, alături de ea aflându-se şi un modul Bluetooth 2.1. Cum spaţiul este o problemă, tableta este dotată doar cu o singură mufă jack de 3,5 mm la care se poate conectată o pereche de căşti sau un microfon.

Eee Pad Transformer cu dock-ul opţional

Pentru a intra în lumea bună a tabletelor, Eee Pad Transformer vine cu o cameră foto de 5 MP cu focalizare automată şi posibilitatea de filmare HD, precum şi cu o cameră frontală de 1,2 MP. Bateria Li-polimer integrată este cotată cu o autonomie de opt ore, însă dock-ul opţional o dublează. Acesta dispune de o tastatură chiclet şi un touchpad, transformând tableta de la Asus într-un ultra-portabil cu sistem de operare Android. Tot la capitolul dotări mai menţionăm portul HDMI 1.3a, cititorul de carduri microSD, un microfon, două difuzoare, accelerometru, giroscop, senzor de luminozitate şi modul GPS.

Asus Eee Pad Transformer şi dock-ul văzute din profil

Dock-ul opţional vine cu două porturi USB şi un cititor de carduri SD. Modulul 3G, integrat în tabletă, este opţional, deşi el nu ar trebui să lipsească unui astfel de gadget. Dimensiunile cu Asus Eee Pad Transformer sunt de 271 x 177 x 13 mm şi ne este puţin greu să înţelegem de ce a fost specificată greutatea de 680 g fără a include bateria. Tableta va fi lansată în Taiwan zilele acestea, urmând să ajună şi pe alte meridiane în viitorul apropiat. Preţurile pentru Asus Eee Pad Transformer vor varia între 400 $ şi 700 $ în funcţie de dotări.

Asus Eee Pad Transformer sau un ultra-portabil de 10.1"?