Asus Eee Pad Transformer - tableta din Taiwan, anunţată oficial

Sunt sigur că pasionaţii de tehnologie au auzit deja de Asus EeePad Transformer. Tableta producătorului taiwanez şi-a făcut câtevaapariţii publice la târguri şi nu numai, însă doar pentru a nu fiuitată de jurnalişti. Acum Asus a anunţat-o în mod oficial şi văputem prezenta primul dispozitiv din familia Eee Pad. Cu unecran de 10.1" cu matrice IPS, Eee Pad Transformer vrea să fie întop atunci când vine vorba de calitatea imaginii.Rezoluţia de 1280x800 este cu siguranţă o surpriză plăcută, iarmatricea ecranului este protejată de binecunoscutul materialGorilla Glass.

Asus Eee Pad Transformer - cu Android 3.0 şi ecran IPS

Platforma Nvidia Tegra 2 care motorizează tableta dispune de un procesordual core la 1 GHz şi 1 GB DDR2. Asus Eee Pad Transformerpoate stoca în memoria internă 16 GB sau 32 GB de date, însăproducătorul oferă şi soluţia de stocare online AsusWebStorage. Sistemul de operare al tabletei este Android 3.0 Honeycomb, însă interfaţa grafică Asus Waveshare afost personalizată de producător. Pentru conectarea la Internetpoate fi folosită placa de reţea wireless cu suport 802.11b/g/n,alături de ea aflându-se şi un modul Bluetooth 2.1. Cum spaţiuleste o problemă, tableta este dotată doar cu o singură mufă jack de3,5 mm la care se poate conectată o pereche de căşti sau unmicrofon.

Eee Pad Transformer cu dock-ul opţional

Pentru a intra în lumea bună a tabletelor, Eee Pad Transformervine cu o cameră foto de 5 MP cu focalizare automată şiposibilitatea de filmare HD, precum şi cu o cameră frontală de 1,2MP. Bateria Li-polimer integrată este cotată cu o autonomiede opt ore, însă dock-ul opţional o dublează. Acesta dispune de otastatură chiclet şi un touchpad, transformând tableta de la Asusîntr-un ultra-portabil cu sistem de operare Android. Totla capitolul dotări mai menţionăm portul HDMI 1.3a, cititorul decarduri microSD, un microfon, două difuzoare, accelerometru,giroscop, senzor de luminozitate şi modul GPS.

Asus Eee Pad Transformer şi dock-ul văzute din profil

Dock-ul opţional vine cu două porturi USB şi un cititor decarduri SD. Modulul 3G, integrat în tabletă, este opţional, deşi elnu ar trebui să lipsească unui astfel de gadget.Dimensiunile cu Asus Eee Pad Transformer sunt de 271 x 177x 13 mm şi ne este puţin greu să înţelegem de ce a fost specificatăgreutatea de 680 g fără a include bateria. Tableta va filansată în Taiwan zilele acestea, urmând să ajună şi pe altemeridiane în viitorul apropiat. Preţurile pentru Asus EeePad Transformer vor varia între 400 $ şi 700 $ în funcţie dedotări.

Asus Eee Pad Transformer sau un ultra-portabil de 10.1"?

închide
Pasionat de gadgeturi? Şi noi!
Vrei să primeşti primul cele mai noi ştiri despre gadgeturile care îţi îmbunătăţesc viaţa zilnic?
Abonează-te la newsletter-ul Go4it şi fii sigur că eşti la curent cu tot ce e nou în IT&C.
Nu uita să-ţi verifici adresa de e-mail şi să confirmi abonarea printr-un click pe link-ul din mail-ul primit .
Sunt deja abonat