HP şi Google au anunţat Chromebook 13, un laptop Chrome OS din gama premium

28.04.2016
HP şi Google au anunţat Chromebook 13, un laptop Chrome OS din gama premium

HP şi Google anunţă un nou model de Chromebook cu display de 13”. Modelul HP Chromebook 13 este unul dintre cele mai subţiri şi mai uşoare dispozitive de acest gen, carcasa sa fiind realizată exclusiv din aluminiu. Spre diferenţă de alte computere bazate pe Chrome OS, noul portabil de la HP vine cu hardware destul de puternic, care ar trebui să ofere o experienţă de utilizare peste medie. Desigur, preţul este mult mai ridicat decât cel al Chromebook-urilor obişnuite.

HP Chromebook 13 este primul laptop cu Chrome OS bazat pe noile procesoare Intel Core M cu arhitectură Skylake, dar care poate fi livrat şi în alte configuraţii. Acesta poate fi echipat cu până la 16 GB memorie RAM şi cu display-uri cu rezoluţie de până la 3200 x 1800 pixeli. Acesta dispune de două port-uri USB Type-C, un USB 3.0, un jack pentru căşti şi un cititor de carduri microSD. Acesta integrează un acumulator care garantează 11,5 ore de utilizare la o singură încărcare şi cântăreşte puţin peste un kilogram (1,3 kg).

Pentru că doreşte să vândă acest model şi către companii, HP a dezvoltat şi aşa numitul USB-C Docking Station, o staţie care va oferi posibilitatea de a conecta Chromebook 13 la două display-uri simultan şi care va oferi noi port-uri pentru ataşarea de accesorii.

Acest model va fi lansat în cursul lunii mai, cu preţuri care pornesc de la 500 de dolari şi opţiuni de configurare care vor creşte considerabil preţul. Modelul de bază vine echipat cu un procesor din gama Pentium.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult