Lenovo prezintă noi tablete, PC-uri convertibile şi un 2-in-1 la MWC 2017

Lenovo prezintă noi tablete, PC-uri convertibile şi un 2-in-1 la MWC 2017

Anul acesta la MWC, Lenovo a venit şi cu o serie nouă de produse portabile şi din alte categorii decât smartphone-urile. Compania a prezentat o serie de tablete cu Android, un dispozitiv 2-in-1 cu Windows 10 şi noi laptop-uri  din gama Yoga. Fiecare produs în parte pare să aibă un segment de piaţă bine definit şi preţuri nu foarte mari, având în vedere hardware-ul integrat.

Seria Lenovo Tab 4 doreşte să aducă pe piaţă tablete cu Android dedicate familiei şi copiilor, cât şi activităţilor de productivitate. Aceasta este formată din Lenovo Tab 4 8, Lenovo Tab 4 10 şi modelele premium Tab 4 8 Plus şi Tab 4 10 Plus. În timp ce modelele de bază sunt dedicate consumului de conţinut multimedia, variantele superioare asigură performanţă ridicată şi autonomie mai bună (până la 12 ore de utilizare, spune Lenovo).

Noile tablete din familia Lenovo Tab 4 vor fi disponibile şi într-o variantă „Kid’s Pack”, care include în cutie o husa cauciucată, un filtru pentru lumină albastră, folii de protecţie rezistente la zgârieturi şi software personalizat cu profile de utilizare pentru copii, cât şi o zonă de conţinut dedicată acestora prin intermediul serviciului Lenovo Kid’s. Toate modelele Lenovo Tab 4 pot fi transformate în dispozitive 2-in-1 cu ajutorul „Productivity Pack”, care integrează o tastaturăfizică, o interfaţă modificată pentru multitasking, suport îmbunătăţit pentru mouse în Android şi pentru scurtături din taste pentru activităţile uzuale (copy, paste, etc.).

Pentru cei care vor însă o tabletă cu Windows 10, Lenovo aduce Miix 320, un dispozitiv 2-in-1 ieftin şi foarte uşor de cărat în geantă. Acesta vine cu o construcţie de numai 550 grame, un display de 10,1” cu ecran Full HD şi care promite 10 ore de autonomie la o singură încărcare. Miix 320 va fi livrat atât în configuraţie WiFi, cât şi într-o variantă cu modem LTE pentru conectare la internet prin intermediul unui operator telecom. Computerul se livrează cu abonament de 12 luni la Office 365 şi beneficiază de suport pentru stylus Active Pen.

În cele din urmă, Lenovo a dezvăluit şi câteva laptop-uri noi din gama de convertibile Yoga. Acestea sunt Yoga 720 şi Yoga 520, disponibile în variante de 13, 14 şi 15”. Yoga 720 în configuraţia de 15” este echipat cu un procesor Intel Core i7 din familia Kaby Lake, cip grafic NVIDIA GeForce GTX 1050, beneficiază de Thunderbolt 3 şi promite 9 ore de autonomie. Modelul de 13” este însă cu 17% mai subţire (14,3 mm). Seria Yoga 720 poate fi configurată cu display-uri 4K, beneficiază de suport pentru stylus activ şi integrează senzori de amprentă pentru autentificare prin intermediul Windows Hello.

Yoga 520 în schimb va fi livrat tot cu procesoare Intel Core i din generaţia a şaptea, însă nu va beneficia în mod standard de senzor de amprentă. În rezoluţie Full HD, Lenovo spune că Yoga 520 poate oferi până la 10 ore de autonomie în utilizare la o singură încărcare.

La capitolul preţuri, Lenovo pare să exploreze întregul spectru. Tabletele Tab 4 8 şi Tab 4 10 pornesc de la 169 şi 179 de euro, Tab 4 8 Plus şi Tab 4 10 Plus de la 256 şi 299 euro, computerul 2-in-1 Miix 320 va costa 269 euro în varianta de bază şi 399 euro în cea cu modem LTE, iar laptop-urile Yoga pornesc de la 599 euro pentru Yoga 520 şi 999 euro pentru Yoga 720. Modelul de top, Yoga 720 cu display de 15” va porni de la 1.099 euro.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult