ThinkPad X270 de la Lenovo promite 20 de ore de autonomie

29.12.2016
ThinkPad X270 de la Lenovo promite 20 de ore de autonomie

Gama de laptopuri de business de la Lenovo va primi anul viitor un nou membru, modelul ThinkPad X270, care promite autonomie nemaivăzută într-un corp deloc mare pentru un computer performant. Compania susţine că acesta va putea oferi 20 de ore de lucru la o singură încărcare, lucru care îi va bucura în special pe cei care lucrează foarte mult în afara biroului, sau care sunt foarte des în mişcare.

La prima vedere ThinkPad X270 nu pare să fie ieşit din comun faţă de alte modele din această gamă de produse. Acesta cântăreşte 1,5 kg şi are o grosime de 20,3 mm, fiind echipat cu toate port-urile pe care le-ar putea folosi un profesionist. Vorbim astfel despre un computer portabil care beneficiază de card reader, mufă Ethernet, jack audio, HDMI, USB Type-C, două port-uri USB 3.0 normale şi un port USB 3.0 always-on (pentru încărcarea de dispozitive chiar şi atunci când laptop-ul este oprit), un port Smart Card şi nelipsita cameră web HD.

X270 este echipat cu un monitor de 12,5”, care poate fi configurat în trei moduri. Lenovo poate să livreze laptop-ul cu monitor HD, cu monitor Full HD sau cu monitor Full HD echipat cu panou capacitiv, pentru utilizare tactilă. La capitolul hardware intern, vor fi disponibile versiuni cu procesoare Intel Core i (probabil din familia Kaby Lake), modelele X270 vor beneficia de cipuri grafice integrate, vor putea fi configurate cu maximum 16 GB memorie RAM şi cu unităţi de stocare de până la 2 TB pe suport HDD sau 512 GB pe SSD.  Laptop-ul a primit deja certificare MIL-SPEC, ceea ce înseamnă că va fi rezistent la şocuri şi lichide.

Lenovo va integra şi un senzor de amprentă pe ThinkPad X270, şi promite să livreze aceste modele cu sistemul de operare Windows 10 în varianta Signature, fără aplicaţii pre-instalate de producător. Preţul acestui model va porni de la 910 dolari şi va fi disponibil pe piaţă începând cu luna martie.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult