Trei portabile Asus N şi două monitoare 3D, prezentate la CeBIT

Astăzi a început târgul CeBIT, considerat de unii versiunea europeană a CES-ului din Las Vegas. Probabil printre puţinele dispozitive pe care nu le-am văzut deja la târgul american se numără şi laptopurile Asus N43, N63 şi N73. Nu avem momentan imagini decât cu două din ele, cele mai mari mai precis, însă probabil că situaţia se va remedia în curând. Din punct de vedere al componentelor, ne putem aştepta la configuraţii similare cu cea a lui Asus N61 pe care l-am testat în premieră nu cu mult timp în urmă. Alături de procesoare Intel Core i7 şi i5 şi un port USB 3.0 sperăm să vedem tehnologia Nvidia Optimus.

Asus N73 - arată bine şi promite performanţă

Asus ne-a pregătit însă şi alte suprize. Prima are de-a face cu experienţa audio. Portabilele enumerate mai sus vor fi dotate cu plăci de sunet semnate Bang & Olufsen ICEpower. Aceasta este o companie din grupul Bang & Olufsen specializată pe amplificatoare audio foarte compacte. Noile portabile nu ne vor încânta doar urechile, ci şi privirea. Asus a renunţat aproape de tot la plasticul lucios, folosind unul mat, cu aspect metalic. Doar ecranul şi chenarul său au rămas pe post de oglindă. Eliminarea plasticului lucios a reuşit să dea un aspect ceva mai serios acestei serii de laptopuri de la Asus.

Asus N63, probabil cu diagonla ecranului de 16

Alături de portabile, Asus a lansat şi două monitoare 3D de 24" şi respectiv 27". Asta înseamnă că Asus VG236H şi PG276H rulează la frecvenţa de 120 Hz, necesară pentru afişarea a 60 de cadre pe secundă pentru fiecare ochi. Alte detalii nu mai avem momentan, însă vom urmări aceste produse. Probabilitatea ca ele să ajungă pe piaţa românească şi chiar în redacţia noastră pentru un test este mare.