Un model de MacBook Pro a fost interzis la bordul avioanelor din cauza riscului de incendiu

14.08.2019
Un model de MacBook Pro a fost interzis la bordul avioanelor din cauza riscului de incendiu

Cei care verifică listele de produse acceptate sau interzise la bordul avioanelor vor constata că multe linii aeriene încă interzic urcarea la bord cu un Galaxy Note7 de la Samsung, însă în curând pe acele liste vor apărea şi laptop-uri MacBook de la Apple. FAA, autoritatea care reglementează companiile aeriene în SUA a pus pe lista dispozitivelor interzise modelul MacBook Pro de 15” din 2015, care a fost de curând chemat în service pentru schimbarea bateriei din cauza unui risc de incendiu.

Apple a recunoscut de câteva luni deja că laptop-urile MacBook Pro cu display de 15” din generaţia 2015 vândute până în 2017 ar putea avea probleme cu bateria şi în anumite condiţii ar putea exploda sau lua foc. Compania a anunţat că va schimba gratuit bateriile modelelor afectate la oricare dintre service-urile sale sau centrele de reparaţii autorizate.

Acum că FAA a plasat acest model de laptop pe lista dispozitivelor interzise la bordul avioanelor, utilizatorii vor fi practic obligaţi să schimbe bateriile dacă vor să zboare cu el. Laptop-ul nu poate fi luat nici în cabină şi nici stocat într-un bagaj de cală din cauza riscului de incendiu. Odată ce bateria este schimbată, utilizatorii vor putea lua laptop-ul în avion.

De obicei, odată ce o autoritate din domeniul aviaţiei interzice un anumit produs din cauza unor astfel de riscuri şi alte organizaţii similare din lume vor urma exemplul. În cazul în care aveţi un MacBook mai vechi, produs în perioada 2015-2016, ar fi bine să verificaţi dacă este unul dintre modelele afectate şi să îl duceţi la reparat înainte de a vă urca în următorul avion, întrucât s-ar putea să aveţi de ales între a abandona laptop-ul în aeroport sau să rataţi zborul.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult