Noul Apple Display vine cu ecran de 31,6 inch şi rezoluţie 6K

15.04.2019
Noul Apple Display vine cu ecran de 31,6 inch şi rezoluţie 6K

Apple Display, monitorul de referinţă pentru editare foto video pe Mac OS trece la o nouă generaţie, primind un ecran mai mare şi tehnologii care încă nu se regăsesc la produsele competiţiei.

Cunoscut deocamdată doar din zvonuri, noul Apple Display face trecerea la un ecran cu diagonala 31,6 inch şi rezoluţie 6240×2880 pixeli. Însă noutăţile nu se opresc aici, Apple îmbunătăţind calitatea imaginii folosind în premieră o sursă de lumină cu tehnologie mini LED.

Un fel de precursor pentru ecranele micro LED care vor înlocui în cele din urmă tehnologia LCD, mini LED presupune înlocuirea sursei de lumină alcătuită dintr-una sau mai multe baghete LED poziţionate pe lateralul ecranului cu o reţea de mini LED-uri poziţionate sub panoul LCD convenţional. Acest mod de abordare permite îmbunătăţirea contrastului şi a nivelului de negru perceput, reducând totodată grosimea totală a ecranului.

Totuşi, performanţa ecranelor cu tehnologie mini LED rămâne inferioară celor OLED. Avem totuşi unele avantaje, ecranele LCD cu tehnologie mini LED nefiind predispuse la efectul burn in, cauzând imprimarea permanentă a imaginilor statice în matricea de pixeli a ecranului.

Probabil că noul Appple Display va fi prezentat în cadrul conferinţei WWDC adresată dezvoltatorilor, urmând să fie disponibil pentru cumpărare după jumătatea acestui an, la un preţ rămas deocamdată neprecizat.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult