Philips BDM3270QP pune calitatea imaginii pe primul loc (REVIEW)

02.06.2017
Philips BDM3270QP pune calitatea imaginii pe primul loc (REVIEW)
Prezentare

Alternativă practică la monitoarele UHD 4K, Philips BDM3270QP pune la dispoziţie un ecran de 32”  cu o calitate a imaginii de invidiat şi rezoluţie WQHD (2560×1440 pixeli), ideală pentru a lucra eficient cu aplicaţii desktop şi savura jocurile preferate folosind PC-uri cu o configuraţie de nivel mediu.

Prezentare

Recomandat în primul rând pentru multimedia şi aplicaţii de productivitate, Philips BDM3270QP vine cu ecranul pre-calibrat din fabrică pentru balans de alb şi reprezentarea fidelă a culorilor, la un nivel suficient de bun inclusiv pentru editare foto/video.

Ecranul bazat pe un panoul LCD cu tehnologie VA se poată lăuda cu unghiuri generoase de vizibilitate şi rată de contrast nativ ce atinge valoarea de 3000:1, mai bine decât întâlnim la majoritatea ecranelor de tip IPS şi mult superioară celor cu tehnologie TN. Contrastul foarte bun al imaginii vine la pachet cu un nivel de negru impresionant, permiţând o bună reprezentare a detaliilor în scenele întunecoase din filme, sau care alternează porţiuni umbrite şi bine iluminate. Pus în valoare şi de coloritul plăcut, ecranul cu tehnologie VA ţinteşte amatorii de filme pe PC, putând substitui fără probleme un televizor LCD cu diagonală similară a ecranului.

Totuşi, vorbim despre un monitor de buget, iar asta se răsfrânge asupra optimizărilor pentru jocuri.  Philips BDM3270QP este un monitor standard cu rată de refresh la 60Hz, lipsit de facilităţi avansate cum ar fi tehnologiile AMD FreeSync sau NVIDIA GSync, folosite pentru eliminarea efectului de tăiere a imaginii atunci când placa video nu poate susţine un framerate constant. Din fericire, rezoluţia WQHD face posibilă obţinerea unui nivel de performanţă adecvat chiar şi folosind acceleratoare grafice de nivel mediu, care nu ar fi ţinut pasul cu cerinţele unui ecran UHD 4K. De folos atât în jocuri PC, cât şi la vizionarea de filme, funcţia overdrive pentru compensarea timpului de răspuns (Motion Compensation în meniul de configurare) ajută la obţinerea unei experienţe ceva mai cursivă la vizionarea scenelor cu acţiune rapidă, însă fără a elimina cu totul efectul de blur, inevitabil la un ecran cu timp de răspuns estimat la valoarea de 4ms GtG.

Compromisurile se opresc însă aici, Philips BDM3270QP fiind un monitor cu finisaje premium, solid construit şi cu suficiente opţiuni pentru ajustarea ecranului. Astfel, piciorul de susţinere realizat pe şasiu metalic permite reglarea înclinaţiei şi înălţimii, respectiv rotirea ecranului în modul portret. Deşi are o greutate apreciabilă, monitorul nu oscilează semnificativ atunci când lovim masa de birou. Opţional, ecranul poate fi instalat pe perete sau în configuraţii multi-monitor, folosind orice sistem de prindere compatibil VESA 100.

Philips BDM3270QP – specificaţii:

  • Diagonală: 32” (81,3cm)
  • Rezoluţie: 2560×1440 @60Hz
  • Suprafaţă de afişare: 708.5x398x5 mm
  • Matrice: AHVA (tip IPS), filtru glare
  • Dot pitch: 0,27 mm
  • Luminozitate: 300 cd/mp
  • Contrast real/dinamic: 3.000:1 / 50.000.000:1
  • Unghiuri de vizibilitate: 178 / 178 (orizontal / vertical)
  • Iluminare: LED
  • Timp de răspuns: 4 ms GtG
  • Culori: 1,074 miliarde (10 biţi)
  • Conectori video: 2x HDMI, Display Port 1.4, DVI-DL, GA
  • Alţi conectori: hub 2xUSB 2.0 + 2x USB 3.0â
  • Difuzoare: stereo, 2x3W
  • Consum: 55 W maxim, 0.5 W stand-by
  • Accesorii: cablu de alimentare, cablu DisplayPort, cablu DVI-DL, cablu HDMI, cablu USB 3.0 pentru conectarea la PC şi cablu audio
  • Dimensiuni: 742x657x270 mm (cu picior)
  • Greutate: aprox. 10.76 kg

Opţiunile pentru conectivitate includ VGA, DVI, DisplayPort şi HDMI. Lista dotărilor este completată de un hub cu două porturi USB 3.0 + două porturi USB 2.0 accesibil din lateral-dreapta şi difuzoare stereo, capabile să atingă un volum sonor destul de ridicat însă fără pretenţii în ce priveşte fidelitatea audio.

 

Părţi pozitive

Spatiu de lucru generos
Reprezentare bună a culorilor, luminozitatea şi contrastul
Optiuni suficente pentru reglarea imaginii si ajustarea poziţiei de vizionare
Design robust
Opţiuni suficiente pentru conectivitate

Părţi negative

Latenţă la afişare peste media monitoarelor dedicate pentru jocuri
Efect de ghosting moderat, sesizabil mai ales în scenele cu acţiune rapidă

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult