FBI a închis un serviciu ilegal de filme şi seriale care oferea mai mult conţinut decât Netflix şi rivalii săi la un loc

16.12.2019
FBI a închis un serviciu ilegal de filme şi seriale care oferea mai mult conţinut decât Netflix şi rivalii săi la un loc

Darryl Julius Polo de 36 de ani şi Luis Angel Villarino, au fost puşi sub acuzare pentru încălcarea drepturilor de autor, după ce în luna august au fost luaţi în custodie de FBI. Aceştia au ofereau un serviciu de streaming de conţinut piratat plătit numit iStreamItAll, care cerea un abonament lunar de la utilizatori, cu promisiunea că vor avea acces la o colecţie vastă de filme şi seriale, chiar mai mare decât cele de la Netflix, HBO, Amazon sau Hulu.

Cei doi bărbaţi, care conduceau aceste serviciu de streamin şi care furnizau servicii şi către un alt serviciu de streaming de conţinut piratat numit Jetflicks, urmează să fie judecaţi pentru distribuirea de conţinut video fără licenţă. Se pare că aceştia aveau o metodă foarte bine pusă la punct pentru a descărca şi stoca conţinutul pe care îl puneau la dispoziţia clienţilor:

„Polo a folosit software sofisticat pentru a căuta pe site-uri de conţinut piratat ilegal nou, pentru a fi descărcat, procesat şi stocat şi apoi pentru a face aceste show-uri TV şi cinematografice pe servede din Canada pentru a ajunge la abonaţii iStreamItAll pentru streaming şi download”, au declarat procurorii.

iStreamItAll includea peste 118.000 de episoade de seriale de televiziune şi 10.000 de filme, mai mult decât multe servicii de streaming legale. De altfel, Jetflicks găzduia peste 200.000 de episoade piratate din seriale din toată lumea. O estimare a procurorilor spune că aceste servicii aveau mai mult conţinut decât Hulu, Netflix, Vudu şi Amazon Prime la un loc, iar conţinutul piratat a privat accesul deţinătorii licenţelor de milioane de dolari de la posibili clienţi.

De altfel, iStreamItAll era realizat pentru a oferi o alternativă bună la aceste servicii, fiind compatibil atât cu computere, cât şi cu smartphone-uri, tablete şi console de jocuri video. Serviciul avea zeci de mii de abonaţi din Statele Unite.

Cei doi bărbaţi, Darryl Julios Polo şi Luis Angel Villarino şi-au recunoscut faptele şi urmează să fie condamnaţi în luna martie a anului viitor.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult