Netflix testează noi planuri tarifare în Europa. Preţurile abonamentelor ar putea să crească

01.03.2019
Netflix testează noi planuri tarifare în Europa. Preţurile abonamentelor ar putea să crească

Modelul de afaceri Netflix este într-o continuă schimbare încă de când compania a decis să lanseze serviciul de streaming video în toată lumea. Concentrat iniţial pe pieţele vestice, Netflix este acum disponibil pe toate continentele, iar piaţa globală înseamnă schimbări semnificative şi diferenţe notabile atunci când vine vorba despre preţul serviciilor. Anul trecut, Netflix lua în considerare scumpirea serviciilor în Europa, iar acum compania testează noi preţuri ridicate pentru abonamente în Italia. Creşterile sunt semnificative.

Chiar dacă serviciile Netflix nu sunt la fel în toate ţările, unele primind mai mult conţinut pentru mai puţini bani, iar altele mai puţin conţinut pentru mai mulţi bani, preţul abonamentelor a rămas în mare parte stabil în ultimii câţiva ani. Compania pare să ia în considerare însă două noi posibile strategii pentru Europa, plănuind să crească preţul abonamentelor în anumite pieţe cheie.

Utilizatorii din Italia au observat pe pagina de abonamente că pot vedea preţuri noi, semnificativ mai mari decât în trecut. Există utilizatori pentru care preţul abonamentului de bază nu s-a schimbat, în timp ce preţurile pentru cele Standard şi Premium au urcat semnificativ şi utilizatori care văd scumpiri pentru toate cele trei categorii. Adevărul este că oricare plan este ales, utilizatorii sunt în continuare taxaţi la preţul oficial din prezent, însă Netflix ar putea testa noile preţuri pentru a vedea efectele pe care acestea le au asupra celor care doresc să se aboneze pentru prima dată.

În Italia, preţurile oficiale pentru Netflix sunt de 8 euro pentru abonamentul de bază, 11 euro pentru cel Standard şi 14 euro pentru Premium. Unul din noile planuri tarifare sugerau păstrarea abonamentului „Base” la 8 euro, dar scumpirea Standard şi Premium la 13, respectiv 18 euro, creşteri cu 2, respectiv 4 euro. Un alt plan tarifar nou ar fi fost creşterea cu 1, 2, respectiv 3 euro pentru fiecare prag în parte, la 9 euro pentru Base, 13 euro pentru Standard şi 17 euro pentru Premium.

Preţurile în România sunt în prezent de 8 euro peentru „Basic”, 10 euro pentru Standard (care permite redare HD pe 2 dispozitive) şi 12 euro pentru Premium (redare 4K pe 4 dispozitive).

Reprezentanţii Netflix au răspuns deja la aceste teste şi au spus că momentan nu există planuri definitive pentru a mări preţurile în Italia sau în alte ţări. Nu toţi utilizatorii pot vedea aceste preţuri şi există posibilitatea ca acestea să nu fie implementate niciodată. Desigur, faptul că testele există înseamnă că Netflix ia în considerare schimbările pentru a creşte veniturile.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult