Netflix introduce un nou tip de abonament, la jumătate de preţ faţă de cel mai mic de până acum

15.11.2018
Netflix introduce un nou tip de abonament, la jumătate de preţ faţă de cel mai mic de până acum

Netflix vorbea de curând despre posibilitatea introducerii unor abonamente mai ieftine pentru a atrage noi utilizaotri din anumite regiuni, iar primele semne au început deja să apară. Utilizatorii din Malaezia raportează că serviciul de streaming a introdus un nou abonament, la jumătate de preţ faţă de cel de bază, care este disponibil exclusiv pe platforme mobile.

Până în prezent, Netflix a oferit doar trei opţiuni de abonamente de streaming. Basic este dedicat celor care vor o experienţă de bază, fără pretenţii de calitate a imaginii, doar pe un singur dispozitiv simultan. Acesta costă momentan 8 euro în Europa şi 8 dolari în Statele Unite, fiind urmat de Standard HD, pentru două dispozitive simultan şi material HD la 10 dolari/euro pe lună. În cele din urmă, abonamentul Premium este dedicat celor cu ecrane 4K şi HDR, care pot folosi Netflix pe patru dispozitive simultan.

Pentru prima dată însă, Netflix introduce şi un abonament dedicat celor care vor să îl folosească exclusiv pe mobil (telefoane şi tablete), iar utilizatorii din Malaezia sunt primii care pot beneficia de această ofertă. În consecinţă, preţul abonamentului este la jumătate faţă de oferta „Basic”, adică undeva pe la 4 euro, sau 17 rinngiţi, în comparaţie cu preţul pentru oferta Basic de 33 rinngiţi.

Având în vedere că un rinngit este echivalent cu un leu românesc, probabil că atunci când oferta mobilă va fi disponibilă la nivel global, abonamentul minim la Netflix va fi undeva în jurul a 20 de lei.

Netflix a confirmat aceste planuri şi a spus că deja testează abonamentele pentru servicii exclusive platformelor mobile şi în alte pieţe. Compania abordează această nouă strategie pentru a atrage cât mai mulţi utilizatori din Asia către platofrma sa, întrucât în aceste ţări există deja concurenţă foarte mare din partea unor companii locale cu abonamente mai ieftine.

 

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult