Noutăți la Lidl: Dispozitiv care ține hoții departe de casa ta, disponibil în curând

15.06.2023
Noutăți la Lidl: Dispozitiv care ține hoții departe de casa ta, disponibil în curând
Foto: Profimedia Images

A venit vara, iar mulți oameni pleacă în concedii. Aceasta este o perioadă așteptată de hoții din locuințe, iar lanțul de retail Lidl va vinde, începând din 19 iunie, un dispozitiv de securitate care are potențialul să țină infractorii departe de locuința sa.

În magazinele companiei va putea fi găsită o cameră video falsă, marca Livarno Home. Dispozitivul va costa 70 de lei.

Lidl
Camera falsă de securitate Livarno Home care va putea fi găsită la Lidl.

Citește și: Cele mai tari unelte și accesorii disponibile săptămâna aceasta la Lidl. Nr. 2 e foarte interesant

Camera falsă de supraveghere are senzor de mișcare și dispune de panou solar. Sunt disponibile trei moduri de iluminare reglabile. Dispozitivul are dimensiunile 28 x 9 x 13,5 cm.

Cât de eficiente sunt aceste dispozitive?

Camerele de securitate false ar putea fi o soluție ieftină și eficientă pentru cei care nu își permit sisteme de supraveghere reale. De altfel, una dintre cele mai vândute camere de securitate de pe Amazon este una falsă, iar recenziile la aceasta sunt majoritatea pozitive.

Studiile făcute până acum au indicat faptul că sistemele de supraveghere video pentru acasă, reale sau nu, nu-i sperie pe hoții cu mare experiență. În cazul acestora funcționează mai bine sistemele de alarmă și… câinii, potrivit unui studiu realizat de Criminal Justice Review.

Totuși, pentru a îndepărta oamenii care aruncă gunoaie în apropierea proprietăților, hoții mai puțin experimentați sau vandalii de ocazie, astfel de soluții sunt eficiente.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Alex Manole
Alex Manole
Alex Manole este un tânăr jurnalist, aflat la început de carieră, absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din București. Alex este pasionat de gaming, internet și tehnologii neobișnuite. citește mai mult