Vappeby este o nouă boxă IKEA cu IP68, autonomie mare și preț foarte mic

17.03.2023
Vappeby este o nouă boxă IKEA cu IP68, autonomie mare și preț foarte mic

Compania IKEA nu este străină dispozitivelor audio, având în oferta sa mai multe tipuri de boxe, de la cele pentru grădină, la cele pentru cameră și până la boxele inteligente Symfonisk realizate în parteneriat cu SONOS. Compania pare însă să găsească noi tipuri de design și metode prin care să creeze modele cât mai ieftine. Noua boxă din gama Vappeby este una mică, de dimensiunea unui săpun, are și un șnur de care o poți agăța și costă doar 15 dolari.

Boxa Vappeby de 15 dolari este un produs foarte interesant, care va intra în curând în oferta IKEA. Aceasta va concura cu siguranță cu boxele portabile ieftine de pe piața de electronice unde de obicei găsești modele chinezești de slabă calitate. Vappeby promite însă să ofere o experiență de utilizare bună, în ciuda prețului accesibil.

„Scopul fundamental al acestui nou produs a fost să oferim sunet de calitate într-un produs versatil pe care poți să îl folosești oriunde”, spune Stjepan Begic, product design developer la IKEA, citat de Engadget.

La 15 dolari, Vappeby oferă mai multe avantaje decât modelele cu preț similar din piață

Boxa vine în trei culori: galben, negru sau roșu și beneficiază de 80 de ore de autonomie la o singură încărcare cu volumul la 50%. Încărcarea se face printr-o mufă USB-C, dar un încărcător nu este oferit în pachet. Va trebui să îl folosești pe cel de la telefon sau laptop.

Mai mult, boxa este rezistentă la apă la standardul IP67, deci poate fi și scufundată în apă de maximum 1,5 metri timp de 30 de minute. Va rezista cu siguranță la stropi de apă sau la vărsatul accidental al unui pahar cu lichid. De altfel, imaginile oficiale prezintă boxa atârnată în baie, fiind o soluție bună pentru ascultat muzică la duș.

Boxa Vappeby permite chiar și conectarea la o altă boxă identică pentru redare de sunet stereo simultan. Lansarea este programată pentru luna aprilie și probabil că va fi genul de produs pe care îl iei de la raft din IKEA impulsiv, când treci cu căruțul plin de alte produse pe lângă el.

Aceasta este cea de-a doua boxă din gama Vappeby. Anterior, IKEA anunțat și lansat boxa „ciupercă”, care servea și rol de lampă de grădină, oferea rezistență la apă IP65 și promitea sunet 360.  O funcție exclusivă a modelului mai vechi este însă compatibilitatea cu Spotify Tap, putând porni automat playlist-uri din aplicația de mobil Spotify, cu o singură apăsare de buton.

sursa: Engadget

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult