BlitzWolf BW-AS2 review – sunet puternic, oriunde

10.04.2019
BlitzWolf BW-AS2 review - sunet puternic, oriunde

De forma unui soundbar pentru PC sau TV, dar cu subwoofer încorporat şi acumulator, BlitzWolf BW-AS2 este genul de accesoriu pe care de care te poţi bucura la fel de bine acasă şi în vacanţe, ascultând muzica preferată direct de pe telefon fără să cari după tine un boom-box voluminos.

Prezentare                                                                            

Boxă wireless portabilă, BlitzWolf BW-AS2 poate fi utilizată cu orice smartphone, tabletă sau PC, folosind conexiunea Bluetooth sau cablul line-in cu mufă Jack 3.5mm. Nu în ultimul rând, poţi ataşa un card microSD conţinând muzica ta preferată, dispozitivul devenind un media player complet autonom.

Boxa BlitzWolf BW-AS2 ia forma unui dreptunghi cu dimensiuni 23 x 12.5 x 6 cm şi o greutate respectabilă de 1.12 Kg, datorată în mare parte celor trei difuzoare cu magneţi din ferită şi mai puţin acumulatorului Li-Ion cu două celule în format 18650 (nedetaţabile), oferind o capacitate totală de 2600mAh/7.2V (echivalent 5200 mAh, dacă ne raportăm la capacitatea unui acumulator pentru smartphone cu o singură celulă Li-ion.             

                                                    

Carcasa solid construită este bine asamblată pentru a evita orice vibraţii sau rezonanţe acustice, însă nu garantez că poate rezista fără probleme la căzături şi lovituri accidentale, greutatea dispozitivului fiind pur şi simplu prea mare pentru astfel de incidente. Principalul element de design este sita pentru difuzor care acoperă cea mai mare parte a carcasei. Aceasta are in spate o pânză care împiedică pătrunderea mizeriei la interior, dar găurile fine vor reţine oricum particule de praf, scame şi nisip, a căror eliminare este posibilă doar cu ajutorul unui aspirator puternic. Restul suprafeţelor sunt confecţionate din plastic banal, oferind doar minimă protecţie în faţa urmelor de amprente şi zgârieturi.

Acumulatorul încorporat este dimensionat pentru o autonomie de până la 5 ore la redarea de muzică, suficient pentru o zi la plajă sau o plimbare pe munte. Totuşi, la volum maxim nu poţi spera la mai mult de 2.5 ore, însă poţi rezolva acest neajuns conectând un Power Bank extern la portul micro USB prezent la partea din spate. Raza conexiunii bluetooth este de până la 10 metri în spaţiu deschis. În practică, boxa BlitzWolf BW-AS2 pare că preferă orientarea într-o anumită poziţie pentru maximizarea razei de acoperire, indicând folosirea unei antene bluetooth slab acordată la partea de sensibilitate.

Fără protecţie reală împotriva pătrunderii de praf şi umezeală, boxa BlitzWolf BW-AS2 este mai bine păstrată într-o pungă pentru transport, evitând expunerea la praf in exces sau umezeală.

Folosită împreună cu un card micro SD pe care se află fişiere MP3, boxa va porni direct în modul redare muzică. Putem folosi tastele volum +/- pentru ajustare volum sonor, respectiv schimbarea melodiilor folosind apăsare prelungă. Mai este disponibilă o Play/Pause şi tastă Mode pentru comutare în modul Bluetooth.

Conectată la telefonul mobil,  boxa BlitzWolf BW-AS2  poate lua rolul unui speakerphone pentru preluarea apelurilor de voce. Putem răspunde la apelurile anunţate cu alertă prin difuzor apăsând tasta apel, comunicând mai departe cu cealaltă persoană de la o distanţă de până la 2 m faţă de boxă, conversaţia fiind perfect audibilă pentru ambele persoane.

Experienţa în utilizare

Cu siguranţă cea mai comod de folosit, conexiunea bluetooth este foarte uşor de realizat, fiind suficientă pornirea boxei şi selectarea acesteia în meniul bluetooth al telefonului mobil. Odată asociată cu un dispozitiv, boxa BlitzWolf BW-AS2 este detectată şi conectată automat la fiecare utilizare.

În ce priveşte calitatea audio, dispozitivul convinge prin sunetul puternic şi bogat în gama frecvenţelor medii şi joase. Totuşi, pasionaţii de muzică ceva mai pretenţioşi vor remarca bass-ul nu chiar atât de pătrunzător ca la un sistem High-FI tradiţional. Interesant este că putem corecta în mare măsură acest neajuns aşezând boxa pe o suprafaţă rezonantă,  cum ar fi o masă din lemn sau şifonier.  De departe, cea mai mare constrângere pentru BlitzWolf BW-AS2  este camera de rezonanţă insuficientă, impusă de folosirea unui design compact adaptat pentru transportul  în bagaje.

Audiţia oferită este însă fără distorsiuni sesizabile, setarea boxei la volum maxim păstrând sunetul curat şi suficient de puternic pentru folosirea în spaţii deschise, cu zgomot ambiant moderat. În ciuda dimensiunilor compacte audiţia stereo este uşor sesizabilă, singura condiţie fiind să  aşezăm boxa direct în faţă.  Spaţializarea sunetului este întărită şi de plasarea ingenioasă a difuzoarelor,  cel pentru bass fiind orientat în sus în timp ce difuzoarele pentru canal stânga/dreapta sunt orientate spre partea din faţă.

Puterea audio evaluată la 20W pentru difuzoarele principale şi suplimentată cu un difuzor de 20W în rol de subwoofer este maximizată cu ajutorul a încă două difuzoare pasive dispuse pe lateral stânga-dreapta,  sub ornamentele din metal şlefuit. Acestea au în principal rolul de a amplifica frecvenţele joase, eliberând totodată presiune din interiorul incintelor acustice care altfel ar putea induce distorsiuni supărătoare.

Puteţi vedea exact ce conţine la interior boxa BlitzWolf BW-AS2 în acest clip YouTube.

Concluzie

Cu preţ nu chiar derizoriu, dar cu siguranţă competitiv, boxa BlitzWolf BW-AS2 convinge cu performanţele audio neaşteptat de bune, raportat la dimensiunile compacte. Acesta poate fi un companion excelent pentru PC-ul desktop sau sisteme laptop, numai bun de luat şi în vacanţe.

Designul de forma unui dreptunghi este cât se poate de eficient în privinţa folosirii spaţiului disponibil şi distribuţia sunetului, însă construcţia este potrivită mai degrabă pentru un accesoriu de aşezat pe masa de birou, decât transportul în bagaje şi folosirea în natură. Cert este că acumulatorul încorporat permite ambele variante, BlitzWolf BW-AS2 fiind în primul rând o boxă portabilă, redarea prin Bluetooth, prin cablu line-in sau prin funcţia media player integrată ţinând doar de preferinţele fiecăruia.

Preţ şi disponibilitate

Boxă portabilă cu design compact, BlitzWolf BW-AS2 este oferită la preţul de 59.99 dolari în oferta magazinului Banggood.com, cu transport gratuit inclus.

 

Părţi pozitive

Sunet clar şi puternic
Mod speakerphone
Suportă redare media de pe card microSD şi Bluetooth
Autonomie rezonabilă a bateriei
Preţ accesibil

Părţi negative

Greutate destul de mare
Carcasă neprotejată împotriva pătrunderii de apă. Praful este dificil de îndepărtat din sita difuzorului

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult