Epson EH-TW9300W – proiector HDR pentru cinema-ul de acasă [REVIEW]

29.06.2017
Epson EH-TW9300W - proiector HDR pentru cinema-ul de acasă [REVIEW]
Prezentare

Adresat celor care doresc să obţină o experienţă cât mai apropiată de nivelul unei săli de cinema în confortul propriei locuinţe, Epson EH-TW9300W este un proiector echipat cu cele mai în vogă tehnologii ale momentului, care nu acceptă compromisuri în privinţa calităţii imaginii.

Prezentare

Epson EH-TW9300W poate reda conţinut din surse UHD 4K, cu sau fără procesare dynamic range (HDR), folosind conexiune tradiţională cu fir sau tehnologia wireless HD. Parte din gama premium a producătorului Epson, EH-TW9300W este un videoproiector cu tehnologie 3LCD, având procesor de imagine pe 10 biţi şi 3 filtre LCD diferite, fiecare responsabil cu redarea unei culori de bază a spectrului RGB. La final, imaginea redată nativ la rezoluţia 1080p pe suprafaţa de proiecţie poate diferenţia între 1.073 miliarde culori, acurateţea fiind comparabilă unui monitor profesional pentru editare foto. Mulţumită tehnologiilor folosite, dispozitivul se poate lăuda cu rată de contrast 1.000.000:1 şi nivel de negru impresionant, care ajută la păstrarea unei atmosfere autentice în scenele întunecoase din filme. Suplimentar, cursivitatea mişcărilor în scene dinamice este asigurată folosind 240Hz rată de refresh în modul 2D, respectiv 480Hz în cel 3D.

Ajutat cu o lampă halogen de 2500 lumeni (355 Watti sau 271W în modul ECO), Epson EH-TW9300W poate reda imagini de până la 7.6 metri în diagonală. Modelul oferă reglaje automate pentru ajustarea diagonalei de afişare, focalizare şi încadrarea imaginii suprafaţa de proiecţie, controlate direct cu telecomanda. Lampa de proiecţie este certificată pentru 3500 ore durată de viaţă în condiţii normale de utilizare, respectiv 5000 ore la folosirea modului ECO. Penalizând doar cu puţin luminozitatea maximă obţinută, modul ECO reduce consumul de energie cu peste 80W şi diminuează zgomotul produs de ventilator până la un nivel aproape imperceptibil. Indiferent de modul ales pentru utilizare, merită menţionat faptul că producătorul asigură garanţie de 60 luni, sau 5000 ore de funcţionare a lămpii de proiecţie.

Prezentat în carcasă din plastic alb-mat, proiectorul Epson EH-TW9300W este cu siguranţă elegant, dar cam voluminos, având nevoie de un suport pentru instalare spaţios şi solid, capabil să-i susţină greutatea de 11.2 Kg. Dimensiunile sale sunt de 520‎ x 450 x 170 mm.

Chiar dacă pe telecomandă găseşti toate opţiunile de care ai putea avea nevoie, există şi un set de butoane pe corpul proiectorului, ascunse în spatele unei uşite glisante. Partea din faţă este dominată de ansamblul optic protejat cu lamele retractabile şi grilele pentru ventilaţie prevăzute cu filtre detaşabile. La partea din spate avem însă un repertoriu generos de conectori USB 2.0, Ethernet, VGA şi HDMI 2.2 (4 buc), deghizaţi în spatele unui capac demontabil ce ajută la o mai bună organizare a cablurilor.

Proiectorul dispune de picioruşe cu înălţime ajustabilă, utile pentru obţinerea unei imagini drepte chiar şi atunci când suprafaţa aleasă pentru instalare nu este perfect plană.

Pachetul cu accesorii conţine o telecomandă mare şi generoasă în privinţa numărului de butoane, care permite accesarea directă a tuturor funcţiilor importante, cât şi două perechi de ochelari 3D. Funcţionalitatea WiHD (wireless HD) este asigurată cu ajutorul unui dispozitiv separat la care putem conecta sursele de semnal video de care avem nevoie, evitând situaţia neplăcută în care ar fi trebuit să ducem cablul video la proiectorul instalat pe tavan sau altă locaţie greu accesibilă.

Părţi pozitive

Calitate excelentă a imaginii (inclusiv HDR)
Suportă streaming wireless HD
Mod Eco silenţios
Uşor de instalat şi configurat
Multiple opţiuni pentru ajustare şi alegerea sursei de semnal video

Părţi negative

Construcţie cam voluminoasă
Preţul de achiziţie ridicat

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult