Android Wear 2 ar putea fi lansat în luna februarie

17.01.2017
Android Wear 2 ar putea fi lansat în luna februarie

Smartwatch-urile nu s-au dovedit a fi noua mină de aur pe care producătorii de smartphone-uri o aşteptau şi în ciuda declinului imens din 2016, Google se pregăteşte să lanseze primul update major al platformei Android Wear. Noul Android Wear 2 va veni cu suport pentru aplicaţii native pentru ceasuri, o interfaţă îmbunătăţită, noi posiblităţi de personalizare şi compatibilitate cu hardware mai avansat. Până în prezent nu aveam o dată de lansare pentru noua versiune de software, însă leak-urile sugerează că aceasta va avea loc foarte curând.

Evan Blass, celebrul @evleaks de pe Twitter a anunţat că Google plănuieşte să lanseze noua versiune Android Wear 2 în mod oficial pe 9 februarie. Deşi nu este nici pe departe o confirmare a datei de lansare, Blass are în spate o reputaţie de leaker de încredere, oferind multe detalii despre smartphone-uri cu Android înainte de anunţurile oficiale.

Există deja online o listă cu toate dispozitivele care vor primi update la această versiune, însă nu este tocmai clar dacă actualizarea va fi disponibilă pentru toate în prima zi, sau dacă va veni mai târziu pentru fiecare în parte. Nu în ultimul rând, lansarea Android Wear 2 ar putea pregăti piaţa pentru debutul noilor smartwatch-uri de la Google, Swordfish şi Angelfish, care sunt programate neoficial să apară în primul trimestru al lui 2017.

Din păcate, multe dintre dispozitivele populare cu Android Wear, în special cele din primele generaţii precum Moto 360, ZenWatch, G Watch şi alte câteva modele, nu vor primi actualizare la versiunea a doua a sistemului de operare.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult