Ceasul Samsung Gear S4 ar putea rula Google Wear OS

25.05.2018
Ceasul Samsung Gear S4 ar putea rula Google Wear OS

Samsung a preferat să intre pe piaţa de dispozitive inteligente de purtat folosind propriul său software proprietar: Tizen OS, în timp ce restul producătorilor au ales soluţia universală Android Wear. Acum, după noul rebranding al sistemului de operare pentru ceasuri în Watch OS, se pare că Samsung ia cel puţin în considerare posibilitatea de a lansa un Samsung Gear S4 cu software Google, dacă zvonurile din ultima vreme se dovedesc a fi adevărate.

Conform Evan Blass, mai mulţi angajaţi Samsung au fost văzuţi purtând la mână noi generaţii de ceasuri Gear, care însă nu rulau Tizen OS cu a sa interfaţă circulară, ci noul Wear OS, cu aplicaţii de Android şi infertaţă standardizată de Google. Această decizie ar putea marca începutul sfârşitului pentru sistemul de operare Tizen, care nu s-a bucurat decât de un succes limitat pe piaţă, ceasurile inteligente şi televizoarele din gama „smart” fiind singurele care au beneficiat de acesta.

Planul Samsung în urmă cu câţiva ani era să dezvolte Tizen OS (sistem de operare bazat pe Android) ca o soluţie universală pentru toate dispozitivele sale, prin intermediul căreia acestea ar putea comunica între ele mult mai uşor. Dezvoltarea acestui sistem de operare a început pe smartphone-uri, însă numai patru modele dedicate pieţelor emergente au fost lansate până în prezent. În schimb, televizoarele inteligente, ceasurile, brăţările sport şi câteva dintre camerele foto Samsung s-au bucurat de Tizen OS din plin.

Dacă zvonurile au într-adevăr o bază reală, este posibil să vedem noua gamă de dispozitive inteligente de purtat de la Samsung în cadrul conferinţei anuale de la IFA, târgul de tehnologie din Berlin.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult